Najnovije vesti

Kanađani ponudili državljanstvo Đokoviću

Kanađani ponudili državljanstvo Đokoviću

Tenis
Đoković je uvek oštro demantovao priče o tome da će promeniti državljanstvo i rado isticao svoju pripadnost Srbiji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na Rodžers kupu u Torontu pošto je u finalu pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 6:3, 6:2, a meč je posmatrao i premijer Kanade Stiven Harper.

Po završetku meča reporter kanadske državne televizije Si Bi Si (CBC) upitao je u šali Đokovića da li bi iskoristio prisustvo premijera da dobije dvojno državljanstvo. Najbolji srpski teniser, očigledno umoran od takvih priča i pitanja, vešto je izbegao odgovor, odvrativši da mu je drago što je premijerovim prisustvom turnir učinjen "izuzetnim".

Harper je često aplaudirao odličnoj igri i brzoj pobedi Đokovića, ali je pozdravljao i uspešne poteze njegovog protivnika. Kanadski premijer je inače veliki poklonik sporta. Kao i većini Kanađana najomiljeniji mu je nacionalni sport - hokej na ledu, ali izuzetno poznaje i ostale sportove dok tenis gleda kadgod ima slobodnog vremena. U kratkom neformalnom razgovoru iz Otave ranije ove godine premijer je potvrdio da, uz ostale asove, rado gleda i Novaka Đokovića.

Mediji su ranijih godina spekulisali da je Novak Đoković dobijao ponude da promeni državljanstvo. Tako se pisalo da je Velika Britanija zainteresovana, isto kao i Hrvatska zbog činjenice da je Novakova majka rođena u Hrvatskoj. Najbolji srpski teniser uvek je oštro demantovao priče o tome da će promeniti državljanstvo i rado isticao svoju pripadnost Srbiji.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...