IVANIŠEVIĆ JOJ SPASAO ŽIVOT: Pobegla je od nasilnog oca koji ju je TUKAO cipelom, radila na blagajni, a sada je objavila lepu vest
Foto: Profimedia

neverovatna priča

IVANIŠEVIĆ JOJ SPASAO ŽIVOT: Pobegla je od nasilnog oca koji ju je TUKAO cipelom, radila na blagajni, a sada je objavila lepu vest

Tenis -

Mirjana Lučić-Baroni, nekada 20. teniserka sveta, u intervjuu za jedan američki medij otkrila je da je pre tri nedelje rodila devojčicu i da planira da se vrati tenisu iako ima 38 godina.

Makaranka hercegovačkih korena imala je težak životni put. Tokom turnira u Vimbldonu 1998. godine otkrila je da je njen otac Marinko pretio da će ubiti njihovu majku. Stoga su majka Anđelka i Mirjana molile Gorana Ivaniševića za pomoć. Slavni teniser i sadašnji trener Novaka Đokovića ih je sakrio u Londonu.

Nekoliko dana kasnije, po povratku u Zagreb, majka Anđelka je sa petoro dece pobegla iz Zagreba oko dva i po sata iza ponoći i sakrila se na tajnom mestu. Tamo su čekale 18 dana na vize, a zatim su praćenje šestoricom članova obezbeđenja sprovedene na aerodrom odakle su odletele za Njujork.

-Goran mi je spasao život. Izgledalo je kao u filmovima o Džejmsu Bondu, osim što se radilo o našim životima - pričala je kasnije Lučić-Baroni.

Opisivala je i torturu koju je doživljala od strane oca, pa tako i detalje da je cipelom tukao posle treninga ili mečeva. U Americi je živela na ivici egzistencije. Morala je da radi na blagajni jednog klupa kako bi zarađivala za život. Nije imala para za trenera, pa je trenirala sa bratom, ali se nikada više nije vratila u vrh ženskog tenisa. Sada najavljuje povratak takmičenjima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track