FEDERER ZAPREPASTIO TENISKI SVET: Novaku se ovo neće svideti, a ni Rafi nije svejedno!
Foto: AP Halden Krog, AP Hamish Blair, EPA Dean Lewins

odlučio

FEDERER ZAPREPASTIO TENISKI SVET: Novaku se ovo neće svideti, a ni Rafi nije svejedno!

Tenis -

Jedan od najboljih tenisera sveta Rodžer Federer još jednom je iznenadio teniski svet.

Naime Švajcarac, koji ovog avgusta puni 40 godina, potvrdio je najpre da će igrati turnir u Haleu, svojevrsno zagrevanje za Vimbldon, ali to nije Rodžer je najavio je organizatorima da će u Haleu nastupiti i 2022. godine!

Samim tim ovo govori da Švajcarac planira da nastupi na preostala tri grend slema ove sezone, kao i na minimum tri sledeće zaključno sa Vimbldonom.

Sigurno da ova vest neće oduševiti najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića , kao ni Rafaela Nadala Federerove glavnekonkurente u trci za najboljeg tenisera svih vremena.

Trenutno Rodžer i Rafa imaju po 20 grend slem trofeja, a Novak dva manje, 18.

Rodžer Federer
foto: EPA

Federer je, inače, posle jednogodišnje pauze ove sezone odigrao dva meča, a onda ponovo napravio predah, mada najavljuje veliki povratak.

Uključujući i juriš na olimpijsko zlato u Tokiju, medalju koju nikada nije osvojio u singlu.

"Možda mi bude bolje i ranije, što bi bio bonus, jer će značiti da sam 100 odsto spreman pre Vimbldona. Ali, hajde da najpre vidimo kako treninzi opterećuju moje telo, koliko koleno može da izdrži i šta je najbolji način da se pripremim za ono što za mene jeste početak sezone, a to su turniri na travi. Znam da pre 'trave' ide 'šljaka', pa iz tog ugla, nema mi druge nego da nastupam i na šljaci ako želim da dočekam glavni deo sezone kako treba. Mogla bi šljaka da bude dobra za mene, a mogla bi da bude i loša. Sve ću znati tek kada počnem s treninzima na njoj, ali ne mislim da će to biti baš nešto strašno, da budem iskren", optimista je Federer, a prenosi "Forbs

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track