REVOLUCIJA NA ROLAN GAROSU: Promena na ovogodišnjem Gren Slemu sve ostavila u ČUDU! Diskusije NE PRESTAJU
Foto: EPA/YOAN VALAT

ZANIMLJIVO

REVOLUCIJA NA ROLAN GAROSU: Promena na ovogodišnjem Gren Slemu sve ostavila u ČUDU! Diskusije NE PRESTAJU

Tenis -

Teniserima koji budu učestvovali na Otvorenom prvenstvu Francuske biće omogućen jednosatni dnevni boravak van hotelskog karantina, saopštili su danas organizatori.

Direktor turnira Gi Forže dodao je da će igrači imati priliku "da odu na trčanje ili da uživaju u svežem vazduhu".

On je ocenio da su igrači izrazito svesni situacije vezane za pandemiju korona virusa.

"Naš cilj nije da im stavimo ogrlicu i vežemo ih u hotel ili na terene Rolan Garosa", rekao je Forže.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos
foto: Profimedia

Pandemija je ove godine pomerila datum početka turnira, sa 23. na 30. maj, dok je prošlogodišnje takmičenje održanao u septembru, sa do 1.000 gledalaca dnevno.

Na ovogodišnjem turniru očekuje se veći broj gledalaca, jer će ograničenja na nacionalnom nivou biti umanjena pre i za vreme takmičenja.

Ako zdravstvena situacija nastavi da se poboljšava u Francuskoj, biće dozvoljeno do 5.388 gledalaca svakog dana.

Navijači će moći da udju i na šest posebnih područja unutar kompleksa, čiji će kapaciteti iznositi maksimalnih 13.146 mesta, 9. i 10. juna, a očekuje se da organizatori ove godine prodaju 118.611 ulaznica u poredjenju sa 15.000, koliko je prodato prošle godine.

Igrači će po dolasku u Pariz ići direktno u hotel i biće testirani na korona virus pre nego što dobiju akreditaciju, a testove na korona virus obavlajće na svaka četiri dana.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos
foto: Profimedia

Svi teniseri biće smešteni u dva pariska hotela, gde će imati pristup restoranima i teretanama, a pristup terenima Rolan Garosa neće imati u danima kada nisu na rasporedu za igranje.

Navijači stariji od 11 godina moraće da nose maske sve vreme na tribinama, dok će od 9. juna u zavisnosti od usvajanja zdravstvenog sertifikata od strane francuskih vlasti, morati da pokažu negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 48 sati, potvrdu o vakcinaciji ili dokaz da su bili zaraženi i da su se oporavili od virusa.

Novitet će biti noćni mečevi na centralnom terenu, koji će se igrati do 9. juna, sa uključenim reflektorima i sa mogućnošću zatvaranja krova na stadionu.

Publike neće biti jedino 9. juna od 21.00, zbog policijskog časa.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track