NOLE DUGO ČEKA POBEDU NA ŠLJACI PROTIV NADALA! Da li je konačno došlo vreme da KRALJ ŠLJAKE pognute glave napusti teren?!
Foto: AP/Gregorio Borgia, EPA/Ettore Ferrari

zanimljiva statistika

NOLE DUGO ČEKA POBEDU NA ŠLJACI PROTIV NADALA! Da li je konačno došlo vreme da KRALJ ŠLJAKE pognute glave napusti teren?!

Tenis -

Novak Đoković i Rafael nadal deveti put u karijeri odmeriće snage na čuvenom rimskom Foro Italiku.

Najbolji teniser sveta danas od 17 časova igra protiv Rafaela Nadala finale Mastersa u Rimu.

Veliki rivali odigraće svoj 57. međusobni susret, a Novak vodi sa 29:27 u dosadašnjim pobedama.

"Kralj šljake" je nadimak koji apsolutno pristaje Rafaelu Nadalu zbog imresivne statistike koju ima na ovoj podlozi, ali Španac je i na njoj umeo da gubi od Noleta.

Španac je na ovoj podlozi osvojio čak 61 trofej, odigrao je 454 meča i samo 42 puta je doživeo neuspeh, procenat uspešnosti je neverovatnih 91,5%.

Đoković je sedam puta u karijeri uspevao da savlada Nadala na zemljanoj podlozi, a tri puta učinio je to upravo u prestonici Italije. Poslednji put Srbin je savladao Španca u četvrtfinalu 2016. godine. Ukupno su na šljaci odigrali 25 mečeva i Rafa vodi u međusobnom skoru sa 18:7.

VLADARI RIMA

Verovali ili ne, Novak i Nadal su od poslednjih 16 titula u Rimu, osvojili čak 14! Španac je devet puta slavio, a srpski as pet, samo su Endi Marej 2016. i Aleksandar Zverev 2017. uspeli da podignu pehar.

Zanimljivo, Masters u Rimu je turnir na kom su Rafa i Nole odigrali najviše međusobnih mečeva, čak osam. Nadal trenutno ima bolji skor 5:3.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track