01:53

DA LI JE OVO NOVI NOLE? Mali Vuk sa pet i po godina igra kao car! VIDEO

ČUDO OD DETETA

DA LI JE OVO NOVI NOLE? Mali Vuk sa pet i po godina igra kao car, pobeđuje i dve godine starije rivale! VIDEO

Tenis -

Hoću da treniram tenis! - rekao je mali Vuk Šarac roditeljima kada je pre nešto više od godinu dana gledao Novaka Đokovića na Australijen openu.

Imao je tada četiri i po godine, a danas udara lopticu, rekli bismo savršeno za svoj uzrast. Pa i više od toga - kretnje i tehnika koju poseduje svojstveni su znatno starijim dečacima.

Vuk Šarac
foto: Foto Kurir

Ovaj mališan bekendom, forhendom, servisom...prosto pleni na terenu i tera nas da se zapitamo - da li gledamo novog Noleta?

Ipak, put do vrhunskog tenisera je dug i trnovit, ali ga je Vuk započeo na najbolji mogući način. Trenirao je u školi Novaka Đokovića, ali je sa svojim trenerom Slobodanom Đerkovićem prešao na terene Teniske akademije Bogdana Obradovića.

Vuk sa trenerom Slobodanom Đerkovićem
Vuk sa trenerom Slobodanom Đerkovićemfoto: Foto Kurir

Nedavno je učestvovao i na prvom turniru, ali za to mu je bilo potrebno specijalno odobrenje Teniskog saveza Srbije. Naime, deca pre napunjene šeste godine ne mogu da učestvuju na turnirima, ali u Vukovom slučaju je napravljen presedan, jer, kada je komisija TSS videla kako igra, nije bilo dileme, dobio je dozvolu.

- Bio je ubedljivo najmlađi učesnik na turniru na terenima Crvene zvezde i igrao je protiv rivala koji su imali sedam i osam godina. Ostvario je četiri pobede i doživeo pet poraza, mi smo bili prijatno iznenađeni, jer je bio jedini 2015. godište - priča Vukov otac Uroš Šarac.

Mališan inače pohađa sportski vrtić gde su vaspitači primetili njegovu sjajnu motoriku i sugerisali roditeljima da počne da trenira neki sport.

Vuk Šarac
foto: Foto Kurir

- On je sam rekao da neće na fudbal i košarku i da želi da igra tenis. Mi smo ga vodili na probne treninge, gde su svi bili iznenađeni koliko ima smisla za to. Govorili su nam da prevazilazi uzrast mentalno, fizički i motorički. Vuk je brzo preskakao grupe, i krenuo da trenira sa osmogodišnjacima iako je imao pet godina. Najviše je napredovao kod trenera Slobe, posebno u tehnici.

Vuka, kada je tenis u pitanju, nikada nije trebalo da se tera na bilo šta.

- Obožavam da igram, nadam se da ću biti kao Nole jednog dana, on mi je najbolji teniser, a isto i jedan moj drug - kaže uz dečački osmeh.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track