ZBOG NJE SU SE SUKOBILI POLICIJA I OBEZBEĐENJE: Ruska teniserka koja je uhapšena zbog nameštanja ima samo jednu titulu VIDEO
Foto: Instagram PS

SKANDAL NA ROLAN GAROSU

ZBOG NJE SU SE SUKOBILI POLICIJA I OBEZBEĐENJE: Ruska teniserka koja je uhapšena zbog nameštanja ima samo jednu titulu VIDEO

Tenis -

Ruska teniserka Jana Sizikova uhapšena je na Rolan Garosu pod sumnjom da je nameštala mečeve.

U četvrtak uveče je pariska policija uhapsila Janu Sizikovu nakon poraza od Ajle Tomljanovič i Storm Senders sa 6:1, 6:1.

Kako navode mediji, ona je nakon hapšenja privedena u Centralnu službu za trke i igre istražne policije. Obezbeđenje čuvenog turnira je pokušalo da spreči hapšenje Jane Sizikove, koja je privedena, dok je odlazila sa tretmana masaže nakon meča.

Istraga protiv nje je pokrenuta u oktobru prošle godine zbog tvrdnji da je meč prvog kola ženskog dubla na Rolan Garosu koji su Sizikova i Medison Brugl izgubile od rumunskog para Andrea Mitu i Patricija Marija Tig namešten.

Jana Sizikova rođena je u Moskvi 12. novembra 1994. godine i pored jedne WTA titule u dublu ima i tri ITF trofeja u singlu kao i čak 43 u konkurenciji parova.

Trenutno je tek 765. teniserka u singlu, a najbolji plasman na svetskoj rang listi imala je u junu 2016. godine kada je zauzimala 336. poziciju.

Više uspeha, kakvog-takvog, imala je u dublu i osvojila je čak i jednu titulu. To se dogodilo u Lozani 2019. u paru sa Anastasijom Potapovom, nakon čega je bila na 101. mestu u dublu.

Na Slemovima je takmičenje najčešće završavala već u prvom kolu dubla ili u kvalifikacijama.

Od turnira je, prema WTA podacima, zaradila oko 170.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track