00:43

VUK BRAJOVIĆ O MEČU ĐOKOVIĆA I NADALA

KURIR TELEVIZIJA

BRAJOVIĆ: Nadal je imao 105 pobeda na "Šatrijeu", Nole MORA da bude NAJBOLJA VERZIJA SEBE da bi trijumfovao!

Tenis -

Polufinale Rolan Garosa i teniski meč između najboljeg tenisera sevta Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala očekuje se danas posle 17:30, a pre njih na terenu "Filip Šatrije" prvo polufinale od 14:50 igrati Grk Stefanos Cicipas i Nemac Aleksandar Zverev.

Teniski komentator Vuk Brajović podelio je svoja očekivanja od oba meča, a što se tiče prvog, dao je blagu prednost Cicipasu.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

- Čini mi se da je agilniji, poletniji, da ima kompletniju igru, iako Zverev otkakda se pomučio protiv zemljaka oteo u prvom kolu kada je gubio od zemljaka, nije izgubio nijedan set, tako da obojica se dobro znaju, njihovo eivalstvo traje četiri godine, do sada sedam mečeva. Prvo i poslednji meč tog rivalstva je dobio Zverev, ali rekao bih da je Cicipas taj koji je pokazao jednu stabilniju formu, više je konstistentan u sprovođenju svoje strategije i igre. Ali da vidimo, sredina ovog meča će biti vrlo važna, ako neko od igrača koji bude zaostajao pokaže volju, comebak buđenje, potencijal možda gledamo i triler u pet setova, ali je po meni Cicipas blagi favorit - rekao je Brajović u emisiji "Redakcija", a potom i dao svoje prognoze za meč Đoković-Nadal.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Statistika ne ide u prilog Novaku. pogotovo na šljaci. "Šatrije" je stadion na kome je Nadal pobedio 105 puta, a izgubio samo dva meča, jedan od ta dva meča je bio Novak u četvrtfinalu 2015. godine. Na šljaci Rafa ima 19 pobeda, Novak sedam, na Grend Slemovima, Rafa 10, Novak šest, ali u njihovom međusobnom odmeravanju snaga Nole ima 29 pobeda, a Rafa 28. Da li Novak može da pobedi Rafu? Može, ali on mora od početka da bude najbolja verzija sebe i da tokom celog meča ne spušta intenzitet i da u svim ključnim momentima bude veoma efikasan i da raelizuje nastale šanse kojih će biti veoma malo zato što je prema svim ovim statistikama, a i po onome što je Rafa pokazao prethodnog kola kada je demolirao Švarcmera u trećem -četvrtom setu sa pravom blagi favorit, ali Novak može da pobedi, on zna da pobedi i velika je slast razmišljati o ovom, nažalost, samo polufinalu Rolan Garosa - rekao je Vuk Brajović.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE UŽIVO DA GLEDATE KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:17

NOVAK ĐOKOVIĆ: Postoji žal zbog US Opena i Rolan Garosa, ali ipak igram tenis ŽIVOTA! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track