FEDEREROV TRENER ZAGRMEO: Novak Đoković je NAJBOLJI, sramota je kakvu nepravdu trpi i koliko ga NIPODAŠTAVAJU!
Foto: Profimedia

poruka moćnicima

FEDEREROV TRENER ZAGRMEO: Novak Đoković je NAJBOLJI, sramota je kakvu nepravdu trpi i koliko ga NIPODAŠTAVAJU!

Tenis -

Čuveni teniski stručnjak Pol Anakon stao u odbranu prvog tenisera sveta i izneo činjenice koliko je Srbin dominantan u odnosu na Nadala i Federera

Nipodaštavanje od većeg dela svetske javnosti kada je Novak Đoković u pitanju više ne nailazi na prezir samo kod Srba i njegovog oca Srđana, već i kod svih neostrašćenih sportskih radnika. Tako Pol Anakon, jedan od najpoznatijih teniskih trenera u istoriji, smatra da je Nole najdominantniji teniser današnjice i da sve koji nipodaštavaju njega i njegove vrhunske rezultate treba da bude sramota.

Novak Đoković, Ajfelov toranj, Pariz, Rolan Garos
foto: Profimedia

- Mislim da je Novak Đoković neko koga "radi" pisanje istorije. Stao je na put dvojici verovatno najtežih i najvoljenijih ljudi u istoriji ovog sporta i zato to publika ne ceni koliko bi trebalo. Po meni je sramota što se Novaku ne odaje priznanje u meri u kojoj je zaslužio - rekao je Anakon, poznat kao bivši trener Pita Samprasa i Rodžera Federera.

Pol Anakon
foto: Privatna Arhiva

U prilog svojoj tvrdnji, Amerikanac je izneo činjenice:

- Od 2011. Novak je osvojio 18 grend slem turnira, dok su Rodžer i Rafa zajedno uzeli 15. Osvojio je 31 masters turnir iz serije 1.000 dok su Federer i Nadal zajedno osvojili 28. Bio je pobednik četiri završna Masters turnira, njih dvojica samo jedan. Novak je na prvom mestu ATP liste proveo 324 nedelje! Možete da volite koga hoćete, ali morate da se držite činjenica. One kažu: Novak je najdominantniji teniser poslednje decenije. To je jednostavno tako!

Pol Anakon
foto: Printscreen

Pol Anakon smatra da je Đoković jednostavno bez premca:

- Novak Đoković je neverovatan. On je najbolji riterner kojeg sam video u ovom sportu. Takođe i jedan od taktički najboljih igrača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track