BIVŠI FUNKCIONER U VLADI OPET OPLEO PO ĐOKOVIĆU, POTKAČIO I CECU: To ludilo mora stati! EVO ZAŠTO SAM CINKARIO NOVAKA!
Foto: Printscreen, Printscreen/Twitter/Ivan Videnovic, Profimedia

BURA NA TVITERU

BIVŠI FUNKCIONER U VLADI OPET OPLEO PO ĐOKOVIĆU, POTKAČIO I CECU: To ludilo mora stati! EVO ZAŠTO SAM CINKARIO NOVAKA!

Tenis -

Bivši državni sekretar u Ministarstvu nauke, Ivan Videnović opet se oglasio na društvenim mrežama, prozivao Novaka Đokovića, potkačio i pevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović, a pominjao je i ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Ivan Videnović je pažnju javnosti privukao pošto se putem društvenih mreža obratio Vimbldonu i "cinkario" Novaka koji je tokom meča opsovao.

Sada je opet aktivan na tviteru i javnosti se obratio podužim tekstom u kojem je pokušao da objasni šta je zapravo hteo da kaže.

"ZAŠTO SAM „CINKARIO“ NOLETA? Najpre, nisam. „Cinkario“ sam srpske medije i srpski tviter, a ne Đokovića. Vimbldon zna šta je, kako i kome on vikao. Nije bilo u afektu, bilo je na kraju glatko dobijenog meča. I nije upućeno pojedincima, nego celoj tribini. Bilo je skandalozno. Hajka na mene na društvenim mrežama i u medijima traje već 4. dan. Praćena je pretnjama meni i mojoj porodici. Mediji pune svoje portale i stranice, a da niko nije od mene zatražio stav ili objašnjenje. Zato moram ovako. Ne može kratko.

Postoji nekoliko nivoa objašnjenja. Na opštem nivou, mi smo građani planete i zapadne civilizacije i sa njom delimo iste vrednosti. Jedna od njih je i viteštvo turnira u Vimbldonu. Dužni smo da branimo te vrednosti, posebno strogo onda kada ih krši neko „naš“, jer nastupa pod srpskim državnim imenom i zastavom. Na psihološkom nivou, očekivana reakcija javnosti, prostakluci i uvrede, jasno su pokazali da za većinu fenomen Đoković i sport uopšte, predstavljaju zapravo nastavak rata Srba protiv sveta, osvetnike na sportskom polju i njihovim terenima. To ludilo mora stati. Rat je gotov. Na kraju, na elementarnom patriotskom nivou, Đoković - taj ponos i uzor mladima - pre par nedelja je, kao gošću na proslavi pobede u Rolan Garosu imao i saučesnicu Zemunskog klana u atentatu na premijera Srbije. Time je prvi zadao težak i mučan udarac svima nama.

Novak Đoković
foto: Profimedia

CECA PEVALA NOLETU I JELENI: Procurili snimci sa privatne proslave! Đokovići i ekipa ODLEPILI NA OVU PESMU!

Ko smo mi? Mi smo velika većina građana Srbije koja žali za svojim Premijerom i neće da oprosti taj zločin. Ni počiniocima, ni saučesnicima, ni inspiratorima, ni onima što su se radovali, abolirali, praštali i delili bol, ni onima koji se danas sa njima druže. Ko je sa njima, nije naš. Novaku Đokoviću želim da osvoji ovaj turnir i sve sledeće i postane najbolji teniser svih vremena. Ali Srbija je veća i važnija od njega. Nas više ne može da predstavlja i neka od nas ne očekuje ni podršku, ni jataštvo, ni saučesništvo u postupcima koji sramote našu državu", napisao je Videnović.

Novak Đoković
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track