ĐOKOVIĆ SAZNAO MOGUĆEG RIVALA U FINALU VIMBLDONA: Mateo Beretini RAZBIO Poljaka Hurkača u polufinalu Gren Slema u Londonu!
Foto: EPA

ATP

ĐOKOVIĆ SAZNAO MOGUĆEG RIVALA U FINALU VIMBLDONA: Mateo Beretini RAZBIO Poljaka Hurkača u polufinalu Gren Slema u Londonu!

Tenis -

Italijanski teniser Mateo Beretini prvi je finalista ovogodišnjeg Vimbldona.

Italijan je u polufinalu posle četiri seta savladao Poljaka Hurkača koji je juče napravio veliko iznenađenje eliminacijom Švajcarca Rodžera Federera. Očigledno ga je taj meč previše istrošio, pa Poljak nije imao dovoljno snage za novi podvig.

Lako je Italijan došao do vođstva od 2:0 u setovima (6:3, 6:0) i kada je delovalo da će u trećem setu samo da overi finale Poljak je "dodao gas" i posle taj-brejka došao do prvog, ujedno i jednog seta u ovom polufinalu. Ipak, to je bilo sve od Hurkača.

Hubert Hurkač
foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

U odlučujućem, četvrtom setu, italijan je rano došao do brejka koji je iskusno sačuvao do kraja seta i tako izborio finale Gren Slema.

Italijan će u finalu odmeriti snage sa boljim iz meča Đoković-Šapovalov koji je na programu na Centralnom terenu odmah posle ovog duela.

Zanimljivo, ovo će Italijanu biti prvo finale nekog Gren Slema u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track