NOVAK IMA I NAŠE KRVI! Hrvati otkrili zašto vole Đokovića
Foto: Profimedia

priče pred finale vimbldona

NOVAK IMA I NAŠE KRVI! Hrvati otkrili zašto vole Đokovića

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pokušaće da savlada Italijana Matea Beretinija i osvajanjem šeste titule na Vimbldonu, dvadesetu na najvećim turnirima i po broju Grand slem trofeja izjednači se sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom

Veliku pažnju ovom meču pridaju i u hrvatskim medijima, gde se izdvojio tekst ''Večernjeg lista'' koji je pokušao da odgovori na pitanje zašto u Hrvatskoj vole Đokovića.

''Đoković je hrvatsko-crnogorskog porekla, uvek je korektan i vezan je uz Hrvate'', naslov je tog današnjeg teksta na pomenutom sajtu.

Osim toga, ističe se i sve uspešnija i trofejnija Novakova saradnja sa Goranom Ivaniševićem.

''Osim hrvatsko-crnogorskog porekla – i zato što je uvek sportski i politički korektan – nas Đokovićevi uspesi vesele i zato što mu je trener (jedan od dvojice) naš Goran Ivanišević, legendarni osvajač Vimbldona od pre 20 godina.

Novak Đoković
foto: Printscreen

O Goranovom i Novakovom ranom poznanstvu u akademiji Nikole Pilića u Minhenu već smo puno pisali, a sad želimo istaknuti uspešnost njihovog sada već dvogodišnjeg srpsko-hrvatskog partnerstva. Ono je začeto o Vimbldonu 2019. i Goran s pravom računa taj trofej kao svoj – trenerski. U međuvremenu su Đoković i Ivanišević osvojili još devet turnira, od čega tri iz kategorije Gren Slem. Dakle, Novak je s Goranom osvojio svoj 16. (Vimbldon 2019.), 17. (AO 2020.), 18. (AO 2021.) i 19. Gren Slem naslov (RG 2021.), a sada je na pragu da osvoji i 20. (peti s Goranom)'', navodi se u tekstu ''Večernjeg'', uz opasku da ovim ne žele da umanje i značaj dugogodišnjeg rada Marijana Vajde sa Novakom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track