UVEK IMAM OSEĆAJ DA NOVAK POBEĐUJE! Vavrinka o Đokovićevim šansama za kalendarski Slem
Foto: Profimedia

švajcarac iskren

UVEK IMAM OSEĆAJ DA NOVAK POBEĐUJE! Vavrinka o Đokovićevim šansama za kalendarski Slem

Tenis -

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka govorio je o pohodu prvog igrača sveta Novaka Đokovića na istoriju i najavio da će Srbin osvojiti US open, čime bi osvojio kalendarski Slem.

Đoković je već osvojio sva tri Grend slema u sezoni, pa mu je ostao još samo US open, koji je na programu od 30. avgusta.

Srpski teniser se za njujorški turnir sprema posle Olimpijskih igara na kojima nije osvojio medalju, ujedno se oporavlja od povreda, ali Švajcarac veruje u njega.

„Imam osećaj da će osvojiti zbog načina na koji igra, kako zatvara mečeve i zbog toga što uvek pronađe rešenje da pobedi. Uvek imam osećaj da je on taj koji pobeđuje“, rekao je Vavrinka.

Vavrinka je osvojio tri Grend slem titule u karijeri, od čega dve posle pobeda protiv Novaka u finalima.

„Ne očekujete da jedan igrač bude spreman da osvoji sva četiri Slema u godini, ali ono što su nam Novak, Rodžer i Rafa prikazali u ovih 15 godina je neverovatno. Oni su ti koji pomeraju granice nivoa tenisa koji pružaju“, dodao je.

Nekada treći teniser planete ističe da je Novakov nivo u poslednje vreme iznad bilo kog drugog. „Novak je otišao i iznad toga u poslednjih nekoliko godina, njegov nivo igre je prosto neverovatan“, zaključio je 36-godišnjak iz Lozane.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track