NADAL ŠOKIRAO TENISKI SVET! Španac se povukao sa US opena: Patim već godinu dana, ZAVRŠIO SAM SEZONU!
Foto: Profimedia

TRPI VELIKE BOLOVE

NADAL ŠOKIRAO TENISKI SVET! Španac se povukao sa US opena: Patim već godinu dana, ZAVRŠIO SAM SEZONU!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na US openu!

Španac se oglasio na društvenim mrežama i obavestio svoje navijače da je zbog povrede primoran da završi sezonu.

"Pozdrav svima, želeo sam da vas obavestim da nažalost moram da završim sezonu. Iskreno, godinu dana patim mnogo više nego što bi trebalo i moram da napravim pauzu", kaže Španac i dodaje:

"Probaću da pronađem rešenje za ovaj problem, ili da ga bar poboljšam sutaciju, ako bih imao mogućnost da nastavim da igram još nekoliko godina. Ja imam maksimalan entuzijazam da učinim sve što je potrebno da se vratim u najboljem mogućem stanju".

Nadal ističe da njegovo stopalo nije trenutno u dobrom stanju.

"Shvatili smo da noga nije dobro i da nisam u mogućnosti da budem kompetitivan. To nije nova povreda. Ovo je ista povreda koju vučem od 2005. godine, doktori tada nisu bili optimisti, ali ja sam nakon toga imao karijeru kakvu nisam mogao ni da zamislim. Moraću da se podvrgnem nešto drugačijem tretmanu kako bih našao rešenje i omogućio sebi da nastavim sa karijerom još nekoliko godina", rekao je Nadal.

Španac se zahvalio svima na ogromnoj podršci.

"Hvala vam za podršku, znače mi vaše poruke u ovom teškom trenutku. Vidimo se uskoro", rekao je Rafa.

Nadal je nakon poraza od Novaka u polufinalu Rolan Garosa doneo odluku da zbog problema sa stopalom propusti Vimbldon i Olimpijske igre, kako bi se spremio za US open. Pokušao je da se vrati u Vašingtonu, ali poražen je već u drugom kolu od Lojda Herisa. Tada je bilo jasno da su bolovi još uvek prisutni.

Odustao je u zadnji čas od nastupa u Torontu, a potom je otkazao i Sinsinati. Vratio se u Evropu kod svog doktora i nakon konsultacija sa lekarima doneo je odluku da završi sezonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track