ĐOKOVIĆ RASPOLOŽEN POSLE POBEDE NAD GRIKSPOROM: Ovde sam da stavim ruke na trofej, pa da pravimo žurku u Njujorku
Foto: Profimedia

US open

ĐOKOVIĆ RASPOLOŽEN POSLE POBEDE NAD GRIKSPOROM: Ovde sam da stavim ruke na trofej, pa da pravimo žurku u Njujorku

Tenis -

Novak Đoković je, za razliku od prvog meča, posle pobede nad Talonom Griksporom u 2. kolu US opena bio prilično zadovoljan svojom igrom.

Najboljem teniseru sveta je trebalo tačno 100 minuta da reši enigmu zvanu Grikspor, a po završetku meča je obrazložio svoju igru.

- Izašao sam na teren sa pravim intenzitetom i fokusom, ovo je bio moj bolji nastup nego u prvom kolu. Opet bih istakao sjajnu atmosferu, zabavno je igrati pred njujorškim navijačima u večernjoj sesiji. Publika donosi puno energije nama igračima. Poslednjih 15 meseci su bili teški za sve, za celu planetu. Drago mi je da je publika opet tu. Hvala na podršci. Sjajan je osećaj biti na terenu. Nisam jedini koji želi da ode daleko na terenu. Ovde sam da stavim ruke na trofej, zato sam ovde i pokušavam da budem bolji svakog dana.

Na pitanje, da li teže podnosi fizički napor ili mentalni pritisak jer je na putu da ostvari istorijski uspeh, srpski as je odgovorio.

- Verovatno je mentalno i emotivno jači izazov, fizički se osećam sjajno, mogu da igram svakog dana nekoliko sati. Što duže meč prolazi ja se osećam bolje. Više se svodi na to da se nosim sa svim što se dešava van terena. Trudim se da ostanem u sadašnjosti.

Novak tokom turnira boravi u Nju Džersiju, predgrađu Njujorka, kako bi se bolje fokusirao na turnir.

- Trenutno nisam u gradu, ali tradicionalno provodim vreme u gradu pre nego počne turnir. Njujork je jedan od najzabavnijih gradova na svetu, ali kada turnir počne to je previše za mene, zato se trudim da držim fokus na ono što je najvažnije. A onda ćemo da pravimo žurku u Njujorku - obećao je Novak Đoković publici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track