PLJAČKA U MARBELJI NIJE PRVI NAPAD NA ĐOKOVIĆE Jelenin deda otet 2018, otmičari tražili 2 miliona evra, obijan je i restoran Novak
Foto: Printscreen

ČESTA META

PLJAČKA U MARBELJI NIJE PRVI NAPAD NA ĐOKOVIĆE Jelenin deda otet 2018, otmičari tražili 2 miliona evra, obijan je i restoran Novak

Tenis -

Kuća u Marbelji koja je u vlasništvu porodice Đoković opljačkana je u ponedeljak, a to nije prvi put da je familija najboljeg tenisera sveta meta pljačkaša.

Kuća u španskom letovalištu je obijena tokom jedne noći krajem avgusta dok su u njoj bili Novakova braća Marko i Đorđe, ali i nekoliko prijatelja. Nije bilo povređenih, a pljačkaši su odneli novac, nakit i satove u vrednosti od 25.000 evra.

Iste večeri opljačkano je 22 kuće u istom kraju Marbelje, Đokovići su se, najverovatnije slučajno našli na meti lopova, ali porodica je i ranije imala problema sa krađama.

Na leto 2018. godine, Đokovići su prošli kroz dramu kada su dva čoveka otela dedu Novakove supruge Jelene, Milosava Radisavljevića. Otmičari su upali u kuću i, tada osamdesetogodišnjem Milosavu uzeli 26.000 dinara i telefon pre nego što su ga vezali za čeličnu konstrukciju u blizini njegove kuće.

Otmičari su od porodice zahtevali otkup, tražili su 2.000.000 evra, ali brzo su uhapšeni. Vezanog Milosava su pronašli bez povreda, šokiranog i uplašenog, a godinu dana kasnije jedan od dvojice otmičara osuđen je na 10 godina zatvora, dok je drugi oslobođen optužbi.

Zvuči neverovatno, ali samo dan nakon drame sa Jeleninim dedom, opljačkan je restoran Novak koji je u vlasništvu porodice Đoković. Provalnici su ušli u magacin koji se nalazi u okviru Luke Beograd i odneli su oko 110 stolica.

Tri godine ranije obijene su i prostorije restorana koji se nalazi na Novom Beogradu. Restoran je u Bulevaru Arsenija Čarnojevića u januaru 2015. godine opljačkao dobro pripremljeni lopov koji je u prostorije ušao u toku noći kroz ventilacioni otvor. On je iz kase u kancelariji uzeo oko 7.000 evra, a za sobom nije ostavio nijedan trag.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track