IMAM SAMO JEDNU VIZIJU, PEHAR U MOJIM RUKAMA! Novak svestan uloga: Najvažniji meču mojoj karijeri!
Foto: EPA/Jason Szenes

us open

IMAM SAMO JEDNU VIZIJU, PEHAR U MOJIM RUKAMA! Novak svestan uloga: Najvažniji meču mojoj karijeri!

Tenis -

Novak Đoković najbolji teniser sveta izneo je svoje utiske pred istorijsko finale protiv Danila Medvedeva.

Prvo se osvrnuo na polufinale i težak meč sa Zverevim.

Definitivno je tako. Ali, to sam i očekivao, s obzirom na to da je Zverev u strašnoj formi. NIje ispustio mnogo setova na turniru, imao je seriju još od Olimpijskih igara u Tokiju, uzeo je Sinsinati. Znao sam da će biti veliki izazov preskočiti Zvereva. Počeo je sjajno bili smo veoma blizu. Izgubio sam prvi set, ali sam kao i u mnogim prethodnim duelima uspeo da se vratim i da odigram dobar tenis. Ponosan sam na borbu, sjajno je pobedi posle pet setova. Volim da igram mečeve u pet setova, jer sam u prošlosti stekao dosta iskustva“, rekao je Novak.

Đokoviću sada ostaje dan odmora da se pripremi za veliko finale US Opena u kojem će mu protivnik s druge strane mreže biti Rus Danil Medvedev.

Samo želi da stvari držim jednostavnim. Znam da želite da pričamo o istoriji, svestan sam koliki je ulog. Verujte to. Ipak, hoću da se 'zaključam' u ono što funkcioniše za mene. Imam svoje ljude, svoju rutinu, izolujem se. Prikupljam energiju za narednu bitku, za mene uvek postoji samo naredni meč. Rekao sam već na terenu posle polufinala, tretiraću meč kao da mi je poslednji, možda i najvažniji u mojoj karijeri. Možda i nije, ne znam, ali ove godine svakako da jeste. Igram protiv Medvedeva kojeg odlično poznajem i koji je sjajan igrač. Igrali smo u finalu u AUstraliji, znam šta me čeka. Daću sve od sebe da iskoristim sve što mi je ostalo u rezervoaru i da pobedim“, zaključio je Novak, koji osim rekorda, juri i kalendarski slem.

Đoković je poznat je po svojoj skromnosti, ali je ovaj put na konkretno pitanje da li ima viziju za nedeljno finale, bio kristalno jasan:

„Imam samo jednu viziju, kako držim pehar u rukama. Ništa mi nije u glavi osim toga“, poručio je svetski broj 1.

Srbin je već osvojio Australijan Open, Rolan Garos i Vimbldon, pa bi US Open bio šlag na torti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track