PREBIĆU TE AKO NE OSVOJIŠ US OPEN: Novak na konferenciji PRIZNAO šta mu je Zverev rekao na mreži nakon meča!
Foto: Profimedia

HIT

PREBIĆU TE AKO NE OSVOJIŠ US OPEN: Novak na konferenciji PRIZNAO šta mu je Zverev rekao na mreži nakon meča!

Tenis -

Prvi teniser na ATP listi Novak Đoković plasirao se u finale US Opena pošto je u noći za nama bio bolji od Nemca Zvereva posle pet setova.

Na konferenciji za srpske medije Nole je izneo svoje prve utiske nakon ovog polufinalnog meča.

Bilo je dosta emocija na terenu. I dobrih i loših i uspona i padova. Moram da priznam da nisam imao kontinuitet u igri – protiv Beretinija sam bio konstantniji. Ipak, u najbitnijim trenucima sam uspeo da pronađem višu brzinu i u petom setu odigram kako sam odigrao. Osim tog gema na 5:1 kada sam izgubio na svoj servis, jako dobro sam čitao Sašine servise. Dao sam sebi mogućnost da privedem meč kraju, što sam i uspeo. Atmosfera je bila fenomenalna, mislim da sam imao više podrške nego u bilo kom meču od početka turniran. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali, i našim ljudima koji su bili tu, ali naravno i drugima. Kao što Amerikanci vole da kažu, bila je električna atmosfera koja nam je obojici pomogla da pružimo sve od sebe. Mislim da smo opravdali zvanje derbija u kontekstu neizvesnog meča. Mislim da je bilo fer što je peti set odlučivao. Mislim da sam u petom setu podigao nivo, a potom sam se na tom talasu vozio do poslednjeg udarca“, izjavio je Novak Đoković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Da li ga je Saša Zverev iznenadio, a da li može to da uradi Danil Medvedev?

Nije me iznenadio. Sada smo na ovom visokom nivou mnogo puta igrali jedan protiv drugog, da prosto tu nema velikih tajni. Isti je slučaj i sa Danilom Medvedevom. Naravno, svaki od nas treba da se postavi kako treba i možda prikrije određene taktičke zamisli na terenu, ali znamo protiv koga igramo. Sada je najveći zadatak izvesti ono što si zamislio. To je jako teško i velika je retkost da vam pođe za rukom da ostvarite sve što ste zamislili. Zato je grend slem to što jeste i zato su ti igrači tako teški protivnici za mene. Zbog toga se godinama i spremamo mentalno i fizički za velike izazove“, kazao je 34-godišnji Beograđanin.

Aleksandar Zverev
foto: Profimedia

Šta je Zverev srpskom teniseru rekao na mreži i šta Novaka najviše „nervira“ u igri Danila Medvedeva?

Saša mi je poželeo sreću i drugarski mi je poručio da će me ’prebiti’ ako ne osvojim titulu u nedelju. Šalu na stranu, mi se lepo slažemo i stvarno je lepo od njega što mi je uputio takve reči na mreži i u svlačionici nakon meča. Imamo veliko poštovanje jedan prema drugom i van terena se dobro slažemo. Što se Medvedeva tiče, ja se njemu, njegovoj igri i njegovim rezultatima divim – vrlo poštujem ono što je uradio. On ima veoma nekarakteristične udarce sa osnovne linije. Deluje kao da možda nije u balansu, ali retko greši. Ono što njega izdvaja od drugih je teniska inteligencija koju poseduje i mogućnost da se izvadi iz teških situacija. On ima jedan od najboljih servisa na svetu, koji mu daje brojne ’besplatne’ i lake poene. Znam njegovu igru veoma dobro, fantastično sam igrao protiv njega u finalu AO i analizuraću taj duel. Pokušaću da sve uradim dobro kao što mi je pošlo za rukom u Melburnu“, rekao je osvajač 20 Grend Slem titula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track