PORUKA SA SRBIJADE ZA ĐOKOVIĆA: Hiljade Srba u jedan glas na najvećem događaju američke dijaspore! VIDEO
Foto: Saša Lukić

BRAVO

PORUKA SA SRBIJADE ZA ĐOKOVIĆA: Hiljade Srba u jedan glas na najvećem događaju američke dijaspore! VIDEO

Tenis -

Proteklog vikenda u Nju Džersiju uspešno je održana jedna od najvećih manifestacija srpske dijaspore u Americi, trodnevni turnir u fudbalu, popularna Srbijada. U finalnoj utakmici ekipa United Serbian iz Milvokija savladala je Crvenku iz Majamija rezultatom 2:1.

Iako je samo par dana pre početka Srbijade, Nju Džersi i okolinu zadesilo veliko nevreme, organizatori Srbijade, klub United Serbs East Cost i veliki broj pojedinaca, prijatelja i volontera uspeli su da u veoma kratkom roku promene raspored terena, zakažu nove lokacije i dočekaju početak turnira spremni.

Osim u fudbalu, posetioci, njih nekoliko hiljada, koliko je u tri dana “Labor day” vikenda prodefilovalo Veterans Memorial Parkom u mestu Parsippany, mogli su da uživaju i u prigodnom kulturno-umetničkom programu i tradicionalnim srpskim specijalitetima.

Na turniru je učestvovalo 33 tima i oko 600 igrača iz raznih delova Amerike: Majamija, Čikaga, Njujorka, Nju Džersija, Las Vegasa, Atlante, Orlanda, Klivlenda itd. Na žalost, naša braća i sestre iz Kanade, koji obično učestvuju na Srbijadi sa velikim brojem timova u raznim kategorijama, nisu bili u mogućnosti da se pojave zbog zaoštrene situacije oko kovida.

I dok su u petak tokom celog dana pristizali Srbi sa svih strana Amerike, u Veterans Memorial parku sviralo je srpsko kolo, služio roštilj i rakija. Odmah iza ugla, u hotelu Sheraton, gde su bili smešteni gosti, vijorile su se srpske zastave i orila naša muzika. Specijalni gost bila je pevačica Ilda Šaulić koja je atmosferu dovela do usijanja u subotu i nedelju. Za atmosferu su bili zaduženi još i DJ Spaz iz Čikaga i DJ Rajic iz Las Vegasa.

Pogledajte video prilog sa Srbijade 2021…

Na drugoj strani, u Veterans parku, tri dana su se smenjivali pevači i bendovi: Marija Bilić, Vuk Jon Vuk, Milinko Simonović, Boris Batula i Kalča Bend. Na otvaranju Srbijade koordinator Veso Stojanović obratio se prisutnima i poželeo srećan početak takmičenja. Otvaranju su prisustvovali i Milutin Novović i Jovana Nedić kao predstavnici ambasade Republike Srbije U Vašingtonu, a tu je bio i vice konzul Dragan Kovačević iz Konzulata u Njujorku.

Događaj je zvanično počeo molitvom sveštenika Zorana Radovića i Đokana Majstorovića. Stojanović je podsetio da je turnir nastao 1993. godine i da je veoma zahvalan generaciji koja je osnovala Srbijadu.

Sada je u tim Srbijade uključeno dosta mladih, koji su veoma vešti i raspoloženi da se ova manifestacija očuva i proširi. Njihova aplikacija “TeamSnap” dosta im je olakšala posao oko organizacije i koordinacije timova”, istakao je on.

Srbijada
foto: Saša Lukić

Stojanović je u ime organizatora i takmičara pozdravio i poželeo uspeh našem tenseru Novaku Đokoviću koji je svega 20-ak milja dalje vodio svoju bitku na US OPEN-u Njujorku.

Želimo da poželimo našem heroju Novaku Đokoviću da za koji dan osvoji US Open i tako uđe u istoriju sporta”.

Predstavnica Ambasade Srbije Jovana Nedić rekla je da je ovo veoma važna manifestacija koju treba gajiti. Takođe, naglasila je i da je ova godina značajan jubilej – 140 godina diplomatskih odnosa Amerike i Srbije, te da kroz mnoge aktivnosti koje sprovodi ambasada želi da bilateralne odnose dveju zemalja održe na najbolji način. Ambasada je uručila i poklone najboljim i igračima turnira.

Srbijada
foto: Saša Lukić

ZA SVAKOGA PONEŠTO: Fudbal, muzika i druženje na tradicionalnoj Srbijadi, koja je ove godine održana u Nju Džersiju

Sledeća Srbijada održaće se u mestu Akron, nedaleko od Klivlenda, u državi Ohajo.

Kurir sport / serbiantimes.info / Saša Lukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track