ĐOKOVIĆ VIDNO POTRESEN U SUZAMA NAPUSTIO KONFERENCIJU ZA MEDIJE! Novak pomenuo porodicu i poručio: To me boli dosta
Foto: Printskrin

Tuga

ĐOKOVIĆ VIDNO POTRESEN U SUZAMA NAPUSTIO KONFERENCIJU ZA MEDIJE! Novak pomenuo porodicu i poručio: To me boli dosta

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je veoma emotivnu konferenciju za srpske novinare po završetku finala na US openu.

"Osećam olakšanje… Zapravo ne olakšanje, nego rasterećenje kada se završio poslednji poen. Pritisak i očekivanja su bili ogromni pre i za vreme ovog turnira. Koliko god da sam se trudio i uspevao da ostanem u sadašnjem trenutku, usredsređen na naredni korak, ceo taj proces iscrpi mnogo. Osećam razočaranje i tugu jer je propuštena velika prilika. Nije lako podneti ovakav poraz, osećam gorčinu u ustima".

Prvi reket sveta se potom osvrnuo na podršku koju je dobio sa tribina.

"Podrška, energija i ljubav publike koje sam dobio danas predstavlja nešto što ću dugo pamtiti i što ostaje doveka. Stvarno su mi ispunili srce predivnim emocijama. Zaplakao sam pred poslednji gem jer je emocija bila jaka i jedinstvena. Nikada nisam nešto slično doživeo ovde u Njujorku. Skupilo se sve što sam prethodnih godina doživljavao ovde u velikim mečevima. Osećam da nisam zasluživao tretman koji sam često dobijao, sada se sve preokrenulo. Velika zahvalnost svim našim ljudima koji su došli uživo da gledaju, ljudima koji su pratili na TV-u takođe“.

Iako se US open nije završio na način na koji je očekivao, Đoković itekako ima razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju ova sezona.

"Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram da budem ponosan zbog svega učinjenog. Uspešna godina, tri slem titule i finale. Ne želim da patetično zvučim i da se žalim, jer imam toliko toga na čemu treba da budem zahvalan. Nezahvalno je i nekorektno pričati o... Naravno da me boli, čovek sam i imam emocije, ali podsećam sebe koliko neverovatno mnogo imam sreće u životu – bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam im večno zahvalan, i zbog toga sam i ovde, da se razumemo. Ima još stranica da se ispiše".

Potom je Đoković počeo da govori o porodici.

"Naravno, život je potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih više da budem sa decom, to sam sebi obećao jer... Odsustvo me boli dosta...", zasuzio je Novak.

"Izvinjavam se. Uhhh", završio je Đoković konferenciju i ustao, vidno potresen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track