FEDERER SE NE PREDAJE: Rodžer se vraća na teren i baca rukavicu u lice Novaku i Rafi!
Foto: Profimedia

ne odustaje

FEDERER SE NE PREDAJE: Rodžer se vraća na teren i baca rukavicu u lice Novaku i Rafi!

Tenis -

Rodžer Federer se ne predaje.

Legendarni Švajcarac ne samo da nije odustao od tenisa već je otkrio da željno iščekuje veliki povratak, time i nastavak borbe u kojoj on, Novak Đoković i Rafael Nadal trenutno imaju po 20 osvojenih grend slem trofeja.

A Federer se nada da će baš naAustralijan openu, opet zaigrati u takmičarskim mečevima.

Švajcarski teniser je, podsetimo, posle napuštanja Vimbldona nakon četvrtfinala, u julu otišao na treći hirurški zahvat na desnom kolenu od 2020.

"Kada se vratite posle povrede svaki dan je bolji od prethodnog. Tako da... Ovo su uzbudljiva vremena. Kroz ovo sam već prošao prošle godine, tako da mi trenutna situacija ne predstavlja psihički problem, ni najmanje" rekao je Rodžer Federer.

Podsetimo, iako je ove sezone odigrao samo 13 mečeva, uz svega devet pobeda, Rodžer je čak deveti na ATP listi, i to zahvaljujući pandemijskim pravilima Asocijacije teniskih profesionalaca koja, usled širenja SARS-KoV-2 virusa, dve godine "čuvaju" bodove igračima koji ne igraju.

Rodžer povratak na teren smatra kao izazov, ali je svestan da je potrebno strpljenje.

"Žao mi je što ne mogu da igram na Lejver kupu (čiji je jedan od osnivača) i to mi baš teško pada. Ali, nadam se da ću sledeće godine moći da igram na tom turniru, koji se 'seli' u London. To je jedan od mojih ciljeva, da se stvarno posvetim povratku i da igram na mestima kao što je londonska O2 arena" prenosi Federerove reči švajcarski "Blik"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track