Đoković: Nisam sekao rekete testerom

Novak brani Divca

Đoković: Nisam sekao rekete testerom

Tenis -
Novak Đoković izjavio da nije testerom sekao rekete

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas na konferenciji za medije u Njujorku da nije testerom sekao rekete, kako je to nedavno izjavio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

- Vlade je moj prijatelj i čuli smo se nakon ovog teksta. Shvatio sam odmah da je u pitanju loša formulacija. Pokušao je da ilustruje moj bol, koji jeste bio velik, ali nikada ne bih uradio ništa slično. Ja sam sportista i biti snažan u pobedi i u porazu deo je mog karaktera! Verujem da sam to potvrdio već u Torontu i Sinsinatiju - poručio je Đoković.

Vlade Divac je rekao da Novak Đoković nije testerom sekao rekete zbog poraza u meču za bronzu na olimpijskom turniru, već da je taj izraz upotrebio kao metaforu.

- Imao sam nameru da zaštitim Novaka Đokovića, jer znam da je dao sve od sebe na Olimpijskim igrama. Nije zaslužio da ga javnost ikad osudi. On je moj prijatelj i žao mi je ako sam nespretnom igrom reči stvorio loš utisak. On to nije uradio, a pričao sam u metafori, jer samo sam želeo da svima bude jasno koliko mu je bilo stalo do medalje i koliko je bio povređen - rekao je Divac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track