VAKCINA ILI ZBOGOM MELBURN: Ukoliko želi na Australijan Open, Novak mora što pre da primi prvu dozu vakcine!
Foto: Profimedia, Shutterstock

Biti ili ne biti

VAKCINA ILI ZBOGOM MELBURN: Ukoliko želi na Australijan Open, Novak mora što pre da primi prvu dozu vakcine!

Tenis -

Najboljem teniseru današnjice curi vreme kada je reč o vakcinaciji, a ako je izbegne, ne može da učestvuje na prvom grend slemu sezone

Nema mnogo vremena najbolji teniser sveta, Novak Đoković,da odluči da li će primiti prvu dozu vakcine. Rok je do 15.oktobra, a ukoliko to ne učini neće moći da igra početkom godine na Australijan Open-u, koji je osvajao čak devet puta!

Od ranije je poznato da je tamošnja vlada donela odluku da svi teniseri moraju da se vakcinišu ako žele da učestvuju na turniru u Melburnu, pa bi prava tragedija bila da se najbolji od najboljih ne pojavi na mestu na kom ima najviše grend slem trofeja. A druga stvar je što Nole ne bi bio u prilici da ostvari istoriju,prestigne Federera i Nadala po broju grend slemova i osvoji svoj 21.trofej. Bar ne, za sada.

Novak Đoković, Novak Djokovic
foto: EPA/Dave Hunt

Ima još tačno pet dana da odluči Novak. Računica je vrlo jasna i sva je prilika da nikakvih ustupaka neće biti, pa ni za svetskog broja jedan i rekordnog osvajača titula u Melburnu. Pored prve doze, koja mora da se primi do 15.oktobra, drugu najkasnije teniseri moraju da prime do 26.novembra.

Novakovi statovi po pitanju vakcinacije su jasni. Srbin smatra da je to stvar ličnog izbora pojedinca i da nikog ne treba prisiljavati na vakcinu. Ali, ne bi bilo iznenađenje s obzirom na situaciju sa pandemijom korona virusa, da ovaj turnir u Melburnu bude pokretač za sve ostale turnire tokom sezone da uvedu obaveznu vakcinaciju. Pa ukoliko odluku ne donese sada, Novak će svakako tokom naredne teniske sezone i u što kraćem roku morati da odluči o vakcinaciji.

Kurir sport / D.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track