OVO ĆE SE DOPASTI NOLETOVIM NAVIJAČIMA! Nadal pohvalio Srbina za sve pare: Novak je pametniji i efikasniji od mene!
Foto: Profimedia

Hvali Srbina

OVO ĆE SE DOPASTI NOLETOVIM NAVIJAČIMA! Nadal pohvalio Srbina za sve pare: Novak je pametniji i efikasniji od mene!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati do kraja sezone nijedan turnir. Ljubitelji belog sporta će imati priliku da gledaju Majorčanina verovatno tek na Australijan Openu (17.januar - 30.januar).

Dok je na pauzi, šesti reket planete je u septembru pričao za japanski magazin Bunšun o najboljem reketu planete Novaku Đokoviću, ali i drugom najvećem rivalu, Rodžeru Federeru. Taj razgovor je tek sada objavljen u okviru oktobarskog broja pomenutog magazina, a Španac se najpre osvrnuo na šokantan poraz od Đokovića u polufinalu Rolan Garosa koji je Novak potom osvojio pobedivši Grka Stefanosa Cicipasa u finalu.

- Mislim da je Novak bio pametniji i efikasniji od mene, naročito kada je bila reč o izboru udaraca tog dana, a meni je delovalo da je svežiji. Želeo sam da osvajam taj turnir što je moguce duže, ali se ta serija prekinula. Ne žalim, gorim od želje da Rolan Garos opet bude u mom znaku naredne godine, rekao je Nadal, a preneo "Tennisworldusa".

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: Profimedia

Zatim je samo reči hvale imao Nadal za Noleta, koji je trijumfovao i na preostala dva grend slema u sezoni.

- Novak je savršen teniser, nema slabosti. Može da igra jednako dobro na šljaci, tvrdim podlogama, travi. Ove godine pokazuje sjajnu stabilnost. Čak i u danima kada ne deluje da je u ritmu, ta energija koju ima i osećaj da će pobediti mu definitivno pomažu, dodao je Španac, a potom pohvalio i Federera i prisetio se velikog meča sa njim.

- Rodžer je takođe savršen igrač. Moderan stil njegove igre je nešto vanserijsko. Njegovim protivnicima je teško da predvide šta će odigrati jer ima razne varijacije u igri. Na pamet mi pada finale Vimbldona 2008. Osećao sam da igram najbolje u karijeri do tada, ali i on mora da je imao isti takav osećaj, istakao je Rafa.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: Profimedia

Potom se osvrnuo i na uspeh "velike trojke" u svetu tenisa.

- Nije lako porediti ovo što smo uradili nas trojica sa drugim sportovima i istorijskim dostignućima, ali sam siguran da je naše dugogodišnje nadmetanje pomoglo da se podigne pažnja ka tenisu. Daje odličan primer deci i mladima. Oduvek sam bio svestan toga, priznaje Nadal.

Za kraj, Nadal je istakao da generacija mlađih tenisera polako dolazi i preti da preuzme njihovu ulogu.

- Nisu još uspeli da nas u potpunosti smene, ali njihov napredak je primetan. Stefanos Cicipas je igrao finale Rolan Garosa ove godine, imao je tu sjajnu borbu sa Novakom, dok je Zverev igrao finale US Opena prošle godine i sve je bliži trofeju. Lično, mislim da su Dominik Tim i Danil Medvedev sposobni za velika dela, poručio je šesti teniser planete.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track