NOVAK POBEDIO! Procurio dokaz da i nevakcinisani igrači mogu na Australijan open?
Foto: Profimedia, Shutterstock

preokret

NOVAK POBEDIO! Procurio dokaz da i nevakcinisani igrači mogu na Australijan open?

Tenis -

Nagađanja o tome ko je od tenisera vakcinisan protiv koronavirusa traju od kako je država Viktorija uvela obaveznu vakcinaciju za sve profesionalne sportiste, pa tako i one koji bi da igraju na Australian openu, gde najbolji teniser sveta Novak Đoković brani trofej i juriša na jubilarni 10. pehar u Melburnu, 21. sa Gren slem turnira u karijeri.

Novak odbija da otkrije da li je vakcinisan, u čemu ga podržava sve više koleginica i kolega, a američki novinar Ben Rotenberg objavio je na svom Tviter nalogu tajni "imejl" koji je Tenis Asutralija poslala WTA i u kom stoji da će nevakcinisani igrači ipak moći da nastupe na Melburnu - ali da će morati da idu u karantin 14 dana.

U "mejlu" se navodi da že nevakcinisani igrači morati da imaju nekativan PCR test 72 sata pre odlaska u Australiju i da se podvrgnu redovnom testiranju dok su u zemlji, dok vakcinisani igrači neće morati da budu u karantinu, ističići da bi pravila mogla ponovo da se promene na osnovu upustava državne ili savezne vlade, dok čelnici Australijan opena i dalje pregovaraju sa lokalnom vladom.

- Neće samo teniseri nedostajati, već i teniserke. Više od trećine profesionalnih tenisera i teniserki nije potpuno vakcinisano - pisao je nedavno australijski "Herald San" koji je otkrio da je do sada među teniserima vakcinisano oko 65 odsto, a među teniserima 60 odsto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track