HVALA BOGU I SLAVA RODU! Novak obukao majicu sa likom Nikole Tesle, pa poslao SNAŽNU PORUKU!
Foto: Instagram

najveći

HVALA BOGU I SLAVA RODU! Novak obukao majicu sa likom Nikole Tesle, pa poslao SNAŽNU PORUKU!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković je postao prvi igrač u istoriji belog sporta koji je sedam puta godinu završavao prvom mestu ATP liste.

Novak je pobedom nad Poljakom Hurkačem u polufinalu Mastersa u Parizu obezbedio prvo mesto do kraja ove kalendarske godine i tako ispisao nove stranice istorije tenisa. Đoković je prestigao svog idola iz detinjstva Pita Samprasa, koji je šest puta godinu završavao kao broj jedan.

Novak je u kasne sate na Instagramu objavio fotografiju na kojoj nosi majicu sa likom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle i snažnu poruku.

"Velika je čast i zadovoljstvo prestići Samprasa, uzora iz detinjstva, i završiti godinu kao broj 1 na svetu sedmi put u karijeri. Zahvalan sam i blagosloven što sam u ovako privilegovanoj poziciji. Teško je u potpunosti osetiti veličinu istorijskih uspeha dok sam još uvek aktivan u profesionalnom tenisu. Ovom dostignuću, kao i svim ostalim, su doprineli najbliži ljudi u mom životu i karijeri koji su nesebično davali bezrezervnu podršku. Hvala Bogu i Slava Rodu", poručio je Đoković.

Podsetimo, Đoković će danas od 15 časova protiv Danila Medvedeva igrati finale Mastersa u Parizu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track