RODŽER FEDERER SE OBRATIO JAVNOSTI EMOTIVNIM PISMOM: Želim da se oprostim na terenu!
Foto: Profimedia

OTVORIO DUŠU

RODŽER FEDERER SE OBRATIO JAVNOSTI EMOTIVNIM PISMOM: Želim da se oprostim na terenu!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer obratio se javnosti emotivnim pismom.

Rodžer Federer otvorio je dušu za švajcarski "Le Matin" i govorio je o zdravstvenim problemima koji su ga u poslednje vreme odvojili od terena.

On se emotivnim pismom obratio javnosti i objasnio kroz šta sve prolazi, preneli su specijalizovani teniski portali.

"Bio bih neverovatno iznenađen da igram opet na Vimbldonu 2022. Australija nije opcija. Ali to nije iznenađenje za mene. I pre operacije, znali smo da će biti neophodno nekoliko meseci oporavka. Želeo sam da sačekam prvi ozbiljniji pregled pre nego što se obratim javnosti, a pregled je bio veoma ohrabrujući. Započeo sam dug proces rehabilitacije u koji sam uložio svoje srce i dušu. Ali situacija nije ista kao 2016. Moram da budem strpljiv.

Pregledi posle sezone na travi otkrili su da mi je ponovo povređen desni unutrašnji meniskus. Morao je da se ‘zašije’, što je zahtevalo određeni period imobilizacije. I doktori su iskoristili priliku da leče i moju hrskavicu. Lekari kažu da ću u januaru moći lagano da džogiram i da se postepeno vraćam na teren. Polako. Ne znaju to, ali ja sam već malo igrao tenis sa decom. Onda u martu ili aprilu mogu ponovo da počnem da treniram kao pravi teniser.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Ovu operaciju sam uradio da bih mogao da skijam sa decom ili da igram fudbal ili tenis u budućnosti. Moja primarna motivacija je bila da se vratim u formu za normalan život. Ali želeo sam da ovoj rehabilitaciji pristupim sa mentalitetom i telom vrhunskog sportiste.

Što se mojih sportskih ambicija tiče, želim još jednom da vidim šta mogu da postignem kao teniski profesionalac. Borim se za to i veoma sam motivisan. Osećam podršku svog tima i porodice. Svi želimo da se oprostim prema mojim nahođenjima i na terenu.

Doživeo sam slične izazove mnogo puta u svojoj karijeri. Ponekad, a da javnost toga nije svesna. I iako znam da je kraj blizu, želim da pokušam ponovo da odigram neke velike mečeve. Neće biti lako, ali pokušaću.

Što se tiče oproštaja, mislim da svaki sportista treba da odluči za sebe. Ne postoji pravo vreme za penziju. Postoji samo vreme koje odgovara svakom sportisti pojedinačno. To je veoma lična odluka.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Kakvu će sliku ljudi pamtiti o meni? Moj poslednji set na Vimbldonu prošlog jula? Ili moje Grend slem titule i šta je to izazvalo u njima kada su me gledali kako igram? Dajem pare za ovo drugo. Već nekoliko godina sam prilično opušten u vezi s tim.

Ali razumem osećanja navijača. Lako bi mi bilo da kažem: Puno sam dao i mnogo dobio. Hajde da se ovde zaustavimo. Ali to što ulažem sve da se vratim je takođe moj način da vam kažem hvala. Moji navijači zaslužuju bolje od utiska moje poslednje sezone na travi.

Moj svet se neće srušiti ako nikada ne igram u još jednom Grend slem finalu. Ali moj krajnji san je da se vratim još jednom. I u stvari, još uvek verujem u to. Verujem u ovakva čuda. Ja sam ih već iskusio", napisao je Federer.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track