I NOVAK JE LJUDSKO BIĆE! Miša Zverev hrabri brata pred duel sa Đokovićem: Tražićemo da se oseća neprijatno na terenu
Foto: AP/Seth Wenig

prštaće na terenu

I NOVAK JE LJUDSKO BIĆE! Miša Zverev hrabri brata pred duel sa Đokovićem: Tražićemo da se oseća neprijatno na terenu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će se u polufinalu Zvršnog mastersa sezone u Torinu, četvrtom duelu ove godine, sastati sa nemačkim teniserom Aleksandrom Zverevim, koji ga je savladao u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Trener nemačkog igrača i njegov brat, Miša Zverev ističe da će susret sa Đokovićem biti komplikovan. Novak zaista igra odlično od početka Završnog turnira.

- Za pobedu nad Đokovićem potrebno je igrati savršeno, ali i tako da se on oseća neprijatno na terenu. Zato što Novak uvek pronađe način da uništi i savršen tenis rivala – dobar primer je Rodžer Federer – rekao je Zverev.

On se nada da će Aleksandar uspeti da slomi ritam Đokovića na bilo kakav način.

- Nekako, moraš da igraš slično kao Novak, da ga teniski iritiraš i da slomiš njegov ritam. Uvek moraš da uradiš nešto što on ne očekuje i što ne čeka.

Ono što Miša smatra presudnim je i dužina meča. Kaže da bi Aleksandru odgovaralo da susret potraje.

- Saša treba da nastoji da se igra dug i iscrpljujuć meč, da se Đoković malo umori i unervozi. Nikada se ne zna šta može da se desi, ali biće vrlo teško doći do pobede. Sedam godina je Novak završio kao broj jedan, osvojio je 20 slemova. Nije pokazao mnogo slabosti u poslednjih 15 godina. Ipak, i on je ljudsko biće, kao i svi drugi. Mogu se učiniti neke stvari kako bismo ga naterali na greške – zaključak je Miše.

Duel nemačkog i srpskog tenisera zakazan je za 21 čas, a prethodno će se od 14 časova sastati Danil Medvedev i Kasper Rud u drugom polufinalu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track