ŠTO SE KAŽE, IMA BOGA! Đoković se obratio Srbima posle burnog dana: Stvari su se ZAKOMPLIKOVALE, ali ipak smo tu! (VIDEO)
Foto: Adria Media TV

dejvis kup

ŠTO SE KAŽE, IMA BOGA! Đoković se obratio Srbima posle burnog dana: Stvari su se ZAKOMPLIKOVALE, ali ipak smo tu! (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je opisao kako je reprezentacija Srbije dočekala završnicu deula Rusije i Španije nakon kojeg je saznala da će igrati u četvrtfinalu Dejvis Kupa.

Nakon tesnog poraza od Nemačke, Srbija je morala da prati rezultate drugih reprezentacija, a srećom sve je pošlo za rukom našeg tima.

Odlučujući dubl Rusa i Španaca završen je posle ponoći, srećom, pobeda Rusije odgovarala je našim teniserima.

- Jučerašnji dan je bio izuzetno napet i neizvestan. Nismo znali do poslednjeg trenutka, bukvalno do jedan ujutru, da li ćemo dolaziti u Madrid ili ne. Stvari su se malo zakomplikovale, imali smo težak dubl protiv Nemaca, nažalost izgubili, ali eto, ima Boga, što se kaže. Zahvalni smo na još jednoj prilici, igramo četvrtfinale. Nisam bio u ovoj dvorani skoro 15 godina, kada se poslednji put igrao turnir ovde. Super su uslovi, dobra je energija u ekipi, svi smo motivisani i nadamo se najboljem - poručio je Đoković iz Madrida.

02:17

NOVAK PRED ČETVRTFINALE DEJVIS KUPA: Ima Boga, zahvalni smo na drugoj prilici

Najbolji teniser sveta se potom osvrnuo na narednog rivala i duel koji je na programu u sredu. Očekuje se da za Kazahstance na teren u singlu izađu Mikail Kukuškin i Aleksander Bublik.

- Igramo protiv ekipe koja je verovatno najviše potcenjena na Dejvis Kupu. Oni su pobedili svoju grupu, imaju Bublika koji je izuzetno nezgodan igrač, ima mnogo snažan servis, zna da rizikuje, može da bude opasan u ovim uslovima. Gledao sam prvih nekoliko mečeva, imao je izuzetno visok nivo tenisa. Neće imati šta da izgubi, ići će na pobedu protiv mene - rekao je Novak i poručio da su on i saigrači vežbali igru u dublu:

- Kukuškin je neko ko je igrao i pobeđivao važne mečeve za Kazahstan, sa naše strane imamo podmlađen tim. Imamo razne kombinacije u igri, videćemo ko će igrati, uvežbavali smo dubl, ukoliko dođe do njega jako je bitan. Pokušavali smo da treniramo određene situacija sa kojima ćemo se susreti na terenu i pokušaćemo da ih uradimo bolje nego protiv Nemaca ukoliko to budemo ja i Nikola. Ponavljam, imamo pet igrača u timu i razne kombinacije. Radujem se što ćemo igrati pred publikom, u Insbruku je bila sablasna atmosfera, nadam se da će doći naši ljudi koji žive ovde, ili ako mogu da doputuju iz Srbije da nas podrže i da idemo što dalje - zaključio je Novak Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track