DRAMA DO POSLEDNJEG TRENUTKA, SRBIJA JE U POLUFINALU! Đoković doneo dva boda, on i Ćaćić overili pobedu! Za finale - Hrvatska!
Foto: Profimedia

Dejvis kup

DRAMA DO POSLEDNJEG TRENUTKA, SRBIJA JE U POLUFINALU! Đoković doneo dva boda, on i Ćaćić overili pobedu! Za finale - Hrvatska!

Tenis -

Srbija je u polufinalu Dejvis Kupa!

Novak Đoković i Nikola Ćaćić doneli su bod Srbiji protiv Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova rezultatom 6:2, 2:6, 6:3 u odlučujućem meču četvrtfinala Dejvis Kupa. Srbija je pobedila Kazahstan i obezbedila polufinale protibv Hrvatske!

Drama, drama, drama.

Nisu je naši reprezentativci izbegli u četvrtfinalnom duelu protiv borbenog Kazahstana, ali najvažnija je pobeda.

Počelo je ludim maratonom, u kojem Miomir Kecmanović, najmlađi reprezentativac Srbije nije iskoristio pet meč lopti protiv iskusnog Mikaila Kukuškina. Meč u tri seta završen je pobedom Kazahstanca rezultatom 6:7(5:7), 6:4, 6:7(11:13).

To je značilo da Novak Đoković mora da pobedi 36. tenisera sveta, Aleksandra Bublika, a to je učinio najboji na svetu ekspresno, u dva seta 6:3, 6:4 za manje od sat i 20 minuta igre.

A, nakon pobede u singlu, poručio je: Selektor neka odluči ko će da izađe na teren u dublu, ali ja sam spreman da ponovo igram.

I, očekivano, izašao je na teren, dvadesetak minuta nakon završenog meča protiv Bublika. Pored njega je bio Nikola Ćaćić, najbolje rangirani srpski dubl igrač, koji je pokazao nesigurnost tokom drugog seta, nakon što su on i Novak bili odlični u prvom.

Drugi deo igre je zasluženo pripao Kazahstancima, a dramu u trećom presekao je brejk naše ekipe u petom gemu. Povela je Srbija rezultatom 3:2, zatim sigurno čuvala svoje servise i onda napala brejk u devetom gemu.

U polufinalu ekipa Viktora Troickog igraće protiv Hrvatske koja je u ponedeljak iznenadila Italiju.

Đoković/Ćaćić - Golubjev/Nedovjesov 6:2, 2:6, 6:3.

Treći set:

6:3 - KRAJ MEČA! Treću meč loptu su iskoristili naši teniseri, a novi brejk značio je i pobedu! Srbija igra u polufinale.

5:3 - Bravo, Nikola! Bez izgubljenog poena Srbija je osvojila gem. Kazahstan će servirati za ostanak u meču.

4:3 - Šteta, imali su Novak i Nikola polu šansu (0:30) na servisu Nedovjesova, Kazahstanci ipak stigli do gema i prekinuli mini seriju Srbije od tri uzastopna gema.

4:2 - I potvrdili su brejk naši teniseri! Đoković je servirao odlično kada je bilo najpotrebnije, Srbija je od 15:30 stigla do novog gema.

Ovako su naši reprezentativci proslavili osvajanje brejka.

3:2 - Brejk! Bravo! Srbija je stigla do prednosti, uzevši servis Golubjova! Naravno, uvek je najvažnije potvrda urađenog.

2:2 - Ovo je bilo važno! Ćaćićev servis završen je sa nulom, a odserviran as će značiti za samopouzdanje.

1:2 - Problem je što su Kazahstanci od sredine drugog seta poprilično sigurni u gemovima u kojima serviraju, pa su još jednom lako stigli do novog gema.

1:1 - Đoković još uvek nije dopustio rivalima brejk loptu na svom servisu, neka se tako i nastavi.

Novak je nakon osvojenog prvog gema u trećem setu pozvao publiku da pruži podršku njemu i Ćaćiću.

0:1 - Golubjov na servisu na startu, ohrabrujući poeni za Ćaćića koji je odigrao nešto slabije u drugom setu. Potencijalna opasnost vrebala je na 30:30, ali Kazahstan je poveo i u trećem setu.

Drugi set:

2:6 - Kraj seta! Ćaćić je u drugom setu bio slaba tačka srpskog tandema. Oba brejka su Kazahstanci uzeli na njegovom servisu i, nažalost, lako su došli do izjednačenja, iako je Srbija odigrala odlično u prvom setu.

2:5 - Nažalost Golubjov je odlično servirao, pa srpski dubl nije imao šansu da pripreti.

2:4 - Ovo je moralo da se desi. "Đokovićev gem" je završen bez problema.

1:4 - Dobar potez Ćaćića na startu gema, pa zatim i dva brza poena za Kazahstan. Uspeli su naši momci da stignu i do brejk šanse, ali servis Nedovjesova ostao je neosvojen u petom gemu drugog seta.

1:3 - Brejk! Velika borba u četvrtim gemu drugog seta. Ćaćić je bio na servisu, a nakon što je Srbija spasila tri vezane brejk lopte, Kazahstanci su iskoristili četvrtu.

1:2 - Prvi as i jedan od najlakše osvojenih gemova kazahstanskih tenisera. Nedovjesov je dobro servirao, a gem je završio as udarcem.

1:1 - Đoković još sigurniji od vršnjaka iz Kazahstana. Bez izgubljenog poena Srbija je stigla do prvog gema u drugom delu igre.

0:1 - Golubjov je servirao na startu drugog seta, to je učinio sa uspehom.

Prvi set:

6:2 - Kraj seta! Prvi set je servisom zatvorio Nikola Ćaćić. Zaista fantastično izdanje njega i Novaka Đokovića u prvih pola sata igre!

5:2 - Brejk! Najbolji poen na meču pripao je Kazahstancima. Trčanje na obe strane završeno je dobrim smečom Golubjeva, ali teško je opisati igru naših tenisera u prvom setu!

Evo šta je Miomir Kecmanović poručio nakon teškog poraza u maratonskom meču

:

4:2 - Tek da se malo zabrinemo u šestom gemu, Kazahstanci su stigli do prvog poena i 0:15, međutim kombinacija Đokovićevog servisa i Ćaćićeve igre na mreži donela je Srbiji potvrdu brejka.

3:2 - Brejk! Odlična defanziva srpskog para na startu gema kada su osvojili poen koji su mnogi već upisali Kazahstancima. U naredna dva poena je Golubjov bio siguran na servisu, ali Đoković i Ćaćić su stigli do brejka!

2:2 - Dva riterna na drugi servis Ćaćića, Golubjev nije vratio u polje, naši teniseri su mu se zahvalili za mali poklon i brzo izjednačili.

1:2 - U visokom procentu pogađaju prvi servis Kazahstanci, ali uprkos tome, naši teniseri su pretili u oba gema! Stigli su Đoković i Ćaćić do izjednačenja, nažalost tu je bio limit u ovom gemu. Đoković se nakon poslednjeg poena u gemu žalio na jednu odluku sudije da ne vikne "aut".

1:1 - Đoković je prvi servirao u timu Srbije i to je prošlo vrlo dobro. Gem je završen bez izgubljenog poena, uz dva as udarca.

0:1 - Šteta... Imali su naši teniseri brejk loptu već na startu meča. Gulobjev je pogodio svaki prvi servis, ali je njegov partner bio nesiguran na mreži.

Stigla je potvrda, Novak Đoković će igrati u odlučujućem dublu u paru sa Nikolom Ćaćićem! Posle tesnog poraza Miomira Kecmanovića u tri seta od Mikaila Kukuškina u meču koji je trajao blizu tri i po sata igre, Novak Đoković je lagano stigao do trijumfa protiv Aleksandra Bublika u dva seta.

Preostalo je još da se odigra dubl, a pobednik će obezbediti duel sa reprezentacijom Hrvatske i borbu za finale.

Pre početka prvog meča koji je odigrao najmlađi član srpske reprezentacije, za dubl su bili prijavljeni Novak Đoković i Nikola Ćaćić koji su odigrali i prethodni dubl meč, koji je Srbija u grupnoj fazi odigrala protiv Nemačke.

Tada je srpski par poražen, a po dolasku iz Insbruka u Madrid, Đoković je poručio da su uvežbavane kombinacije za dubl, a za Kazahstan bi trebalo da zaigraju Andrej Golubjev i Aleksandr Nedovjesov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track