HRVATE I DANAS BOLI SPLIT! Novaka je čuvalo 5 TELOHRANITELJA, a pijani huligani su vređali njegovog oca! HTELI DA PREBIJU SRĐANA!
Foto: EPA/Michael Dodge, Zorana Jevtić

HRVATE I DANAS BOLI SPLIT! Novaka je čuvalo 5 TELOHRANITELJA, a pijani huligani su vređali njegovog oca! HTELI DA PREBIJU SRĐANA!

Tenis -

Srbija i Hrvatska će u petak odmeriti snage u polufinalu Dejvis kupa. Biće to njihov treći okršaj u istoriji.

Naša reprezentacija je dva puta igrala protiv Hrvatske u starom formatu Dejvis kupa i u deset mečeva naš tim je zabeležio čak devet pobeda. Pre šest godina u Kraljevu deklasirali smo komšije 5:0 u prvom kolu ovog takmičenja, a 2010. u čuvenom četvrtfinalu koje je odigrano u Splitu slavili smo rezultatom 4:1.

Taj poraz teško je pao Hrvatima, koji su imali velike ambicije. Bili su ubeđeni da će uz sjajnu podršku sa tribina uspeti da sruše ljutog rivala, ali na terenu su se pitali Novak i njegova ekipa.

Popularni hrvatski portal 24.hr prisetio se ovog nezaboravnog okršaja u Spaladium areni.

Na jednoj strani Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović, a na drugoj Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević.

"Od Đokovića se tada nisu odvajala petorica telohranitelja. Gde on, tamo i oni. Jedino kada je bio na terenu, oni su sedeli blizu terena. Bilo mu je nemoguće prići. Nije želeo ništa da rizikuje u Splitu"

Na meti besnih navijača tada se našao Novakov otac - Srđan Đoković.

"Dvojica pijanih mladića izvređala su i skoro fizički napala njegovog oca Srđana Đokovića. Srđana su napali u Spaladium areni prvog dana, po završetku pojedinačnih Dejvis kup mečeva. Vređali su ga na nacionalnoj osnovi, a kada im je Srđan uzvratio, jedan od njih je pokušao fizički da ga napadne. Bilo je potrebno sedam članova obezbeđenja da zadrže agresivne i pijane hligane do dolaska policije".

Srbija je te 2010. godine osvojila svoj jedini trofej u Dejvis kupu. Naši momci su u Areni savladali Francusku u finalu i ispisali istoriju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track