HRVATI VERUJU U TRIJUMF PROTIV SRBIJE! Čilić: Verujem da mogu da odigram sjajan meč protiv Đokovića!
Foto: Profimedia

dejvis kup

HRVATI VERUJU U TRIJUMF PROTIV SRBIJE! Čilić: Verujem da mogu da odigram sjajan meč protiv Đokovića!

Tenis -

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je danas da očekuje težak meč protiv Srbije u polufinalu Dejvis kupa, ali da veruje da može da odigra dobro protiv prvog igrača sveta Novaka Đokovića.

"Očekuje nas sigurno teška borba sa Srbijom. Radi se o neverovatno kvalitetnoj ekipi. Osim Novaka imaju još tri, četiri sjajna igrača koji su uvek jako neugodni. Ali, daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom ishodu u tom dvoboju", rekao je Čilić, prenela je Hina.

Hrvatska i Srbija igraju u petak od 16 časova u Madridu, u polufinalu Dejvis kupa.

Hrvatska je igrala u Torinu i ostvarila sve tri pobede. Srbija je imala pobedu i poraz u Insbruku, a u četvrtfinalu pobedila je Kazahstan u Madridu.

Za hrvatski tim osim Čilića igraće najbolji svetski dubl Nikola Mektić i Mate Pavić, Borna Gojo i Nino Serdarušić.

"Rezultati u Torinu su nam drastično podigli samopouzdanje, duh u reprezentaciji je veoma pozitivan. Borna Gojo je pokazao još jednom da je fenomenalan igrač za Dejvis kup i nadam se da će pobede iz ovog takmičenja pretočiti u individualne pobede i uspeh na ATP turu. Nikola i Mate su uvek spremni da odigraju odlične mečeve, kao u celoj sezoni", naveo je Čilić.

Čilić će u singlu igrati protiv Djokovića. Oni su do sada igrali 19 puta, a Čilić je ostvario dve pobede, 2016. godine u četvrtfinalu mastersa u Parizu (6:4, 7:6) i 2018. godine u finalu londonskog Kvinsa (5:7, 7:6, 6:3).

"Odigrao sam odličan meč sa Sinerom, uz naravno nekoliko stvari koje nisu funkcionisale, ali verujem da to mogu da ispravim i da protiv Novaka odigram sjajan meč", dodao je Čilić.

To će biti treći duel hrvatskih i srpskih tenisera u Dejvis kupu, a prvi u novom formatu takmičenja. U prethodna dva Srbija je bila bolja, u četvrtfinalu u Splitu 2010. godine bilo je 4:1, a pet godina kasnije u Kraljevu 5:0.

"Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Na papiru su oni blagi favoriti, imaju Đokovića koji je broj 1 na rang-listi, njihov drugi igrač je bolje rangiran od našeg, a u paru smo mi blagi favoriti. Ušli smo u polufinale, medju četiri najbolje reprezentacije na svetu, što je već veliki uspeh. Ali, pokušaćemo da dodjemo i do finala", rekao je selektor Hrvatske Vedran Martić.

Ulazak u finale, osim borbe za trofej, donosi i direktan plasman na završni turnir Dejvis kupa u sledećoj sezoni, a sve ostale reprezentacije koje su igrale na ovogodišnjem završnom turniru moraće da igraju kvalifikacioni meč.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track