HRVATSKI MEDIJI O POLUFINALU DEJVIS KUPA: Đoković dominira protiv Čilića, ali OVA STATISTIKA ide nama u prilog!
Foto: EPA/JUANJO MARTIN / EPA/Alessandro Di Marco

Jedva čekaju duel

HRVATSKI MEDIJI O POLUFINALU DEJVIS KUPA: Đoković dominira protiv Čilića, ali OVA STATISTIKA ide nama u prilog!

Tenis -

Teniske reprezentacije Srbije i Hrvatske sastaće se u petak od 16 časova u polufinalu Dejvis kupa u Madridu.

Sat vremena uoči toga biće poznato i ko će igrati kao drugi reket za reprezentaciju Srbije. Selektor Viktor Troicki je do sada isprobao Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića. Hrvati igraju u sastavu Marin Čilić, Borna Gojo, a dubl čine Mektić i Pavić.

Srbija je dva puta dobila Hrvatsku u ovom takmičenju, prvi put 2010. godine kada je i osvojila Dejvis kup, rezultatom 4:1 u Splitu, a drugi put pet godina kasnije kada je bilo 5:0 u Kraljevu za Srbiju.

Hrvatski mediji pridaju veliku pažnju ovom meču koji ima veliki ulog.

Večernji je u prvi plan stavio duel "jedinica" Novaka Đokovića i godinu dana mlađeg 33-godišnjeg Marina Čilića. U 19 mečeva Đoković je slavio u 17.

"U poslednjih pet mečeva, Čilić je pobedio dva puta. Zanimljivo, tih pet poslednjih dvoboja igrala su se na dva dobijena seta, baš kao što će se igrati sad u Dejvis kupu. Stoga, da se "igramo" brojkama, mogli bismo bez problema da damo Marinu 40 posto šanse za pobedu, što nije malo u ovoj situaciji. Ali, ako gledamo istoriju njihovih mečeva i karijere koje su ostvarili, realnije je da je postotak za pobedu u jednom ovako bitnom trenutku vrlo blizu nule. Ali, nije nula! Ako odigra kao top 10 igrač, a ne kao 30. na svetu i Đoković pokaže slabosti koje je pokazivao poslednjih meseci, nesvojstvene njemu samome i nesvojstvene prvom igraču sveta, sve je moguće. Mnogo "šta bi bilo kad bi bilo"..."

Hrvatska je na putu do polufinala ostvarila tri pobede, sve tri u Torinu, pa će joj ovo biti debi u Madridu. Hrvati su pobedili Australiju (3:0), Mađarsku (2:1) i Italiju (2:1). Senzacionalno igra Borna Gojo (23), drugi reket Hrvatske i tek 279. igrač na ATP listi.

"Očekuje nas sigurno teška borba sa Srbijom. Radi se o neverovatno kvalitetnoj ekipi. Osim Novaka imaju još tri-četiri sjajna igrača koji su uvek jako neugodni. Ali, daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom ishodu u tom dvoboju", rekao je najbolji hrvatski teniser Marin Čilić, a prenosi Jutarnji.

Ono što je na papiru jasno jeste da će Srbija put do dve pobede tražiti u singlu, gde će imati dvojicu bolje rangiranih tenisera, a Hrvati će imati prednost u dublu. Ostaje da se vidi ko će iskoristiti svoje potencijale.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track