ISTINA O DEBAKLU TENISERA Armenulić: Lajovićev meč bio je TUŽAN ZA GLEDANJE! Čudi me izostanak Ćaćića, on nam je JEDINI dubl igrač
Foto: TSS/Srđan Stevanović, Nikola Anđić

U CENTAR

ISTINA O DEBAKLU TENISERA Armenulić: Lajovićev meč bio je TUŽAN ZA GLEDANJE! Čudi me izostanak Ćaćića, on nam je JEDINI dubl igrač

Tenis -

Legenda jugoslovenskog tenisa u razgovoru za Kurir o uzrocima poraza Srbije od Hrvatske u Dejvis kupu

Srbija je izgubila od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa (2:1), na opšte razočaranje svi ljubitelja tenisa u našoj zemlji. Način na koji je doživljen neuspeh bio je još bolniji.

Naime, Lajović je poražen od 279. igrača na svetu. To je bio meč u kome je Srbija verovala u pobedu, a pretvorio se u košmar.

U razgovoru za Kurir Radmilo Armenulić izneo je svoje viđenje poraza našeg državnog tima.

Dušan Lajović, Dejvis kup, Hrvatska, Srbija, Madrid
foto: Printskrin

- Ključ za neuspeh bio je Lajovićev poraz. To je meč u kom se odlučivalo ko ide u finale. Bilo je jasno da nemamo nikakve šanse u dublu, baš kao ni oni protiv Đokovića - počeo je legendarni as priču i dotakao se i samog odlučujućeg meča:

- Potrebno je znati da je Gojo veoma kvalitetan igrač. Ovaj njegov plasman na ATP listi nije realan... Lajović je odigrao veoma slabo, napravio ogroman broj greška, od drugog seta ono je bilo zaista tužno za gledanje. Gojo je preuzeo potpuno igru, igrao ofanzivno, bio sigurniji i zasluženo pobedio.

Pritisak na Lajovića sigurno je bio ogroman.

- On ima 33 godine, veći pritisak je bio na deset godina mlađem Hrvatu! Taj pritisak je morao da bude na hrvatskoj strani.

Lako je biti general posle bitke, ali mogao je i Kecmanović na teren u singlu.

- Odlično je odigrao protiv Kukuškina uprkos porazu i nalazi se u dobroj formi. Mogao je da dobije šansu.

Izbor igrača i za dubl krajnje je diskutabilan.

- Čudno mi je što Ćaćić izostavljen, jer je on jedini pravi dubl igrač u timu. Ne znam zašto je Krajinović igrao kada on uopšte i ne igra dubl.

Dejvis Kup
foto: TSS/Srđan Stevanović

Izgleda da je dubl veliki problem Srbije.

- To je tačno, zato bi od danas trebalo da dobijemo dubl partnere koji će da igraju zajedno cele godine, a samim tim posle u Dejvis kupu - poentira Radmilo Armenulić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track