KURIR OTKRIVA: Kako na Australijan open BEZ VAKCINE!
Foto: Profimedia

pravila

KURIR OTKRIVA: Kako na Australijan open BEZ VAKCINE!

Tenis -

Australijan open prvi Grend Slem sezone objavio uslove pod kojim bi nevakcinisani igrači mogli da učestvuju na ovom prestižnom turniru.

Posle brojnih spekukacija, Australijen Open je napokon objavio da – osim za igračice i igrače koji su dvostruko vakcinisani – postoje i izuzeci kako bi oni koji nisu vakcinisani uzeli učešće na “sunčanom Slemu”.

Ti izuzeci bi bili:

  • ako igračica ili igrač imaju zabeležene alergijske reakcije na sve priznate vakcije protiv korona virus
  • ako su igračica ili igrač doživeli “ozbiljne negativne posledice” posle prve primljene doze vakcine – što je rezultiralo hospitalizacijom ili izazivanjem stanja slične fizičke onesposobljenosti,
  • ako igračica ili igrač trenutno pate od akutnog medicinskog problema koji bi mogao biti pogoršan vakcinacijom, ili ako su igračica ili igrač u poslednjih 6 meseci iskusili zapaljensko srčano oboljenje.

Igračice koje su trudne – ali i igrači i igračice koji pate od hroničnih zdravstvenih problema ili imaju porodični istorijat negativnih reakcija na slične vrste medicinskih intervencija – neće biti svrstani među one za koje bi ovi izuzeci bili važeći za predstojeći Australijen Open.

Na koji način bi ovi uslovi eventualno mogli da se odnose na Novaka Đokovića ili druge igračice ili igrače koji do sada nisu objavili svoj vakcinalni status – videće se narednih dana…

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track