NOVAK PRONAŠAO RUPU U PROPISIMA?! Australijanci misle da se Srbin NIJE VAKCINISAO i da u Melburn stiže sa MEDICINSKIM IZUZEĆEM?
Foto: TSS

tema broj 1

NOVAK PRONAŠAO RUPU U PROPISIMA?! Australijanci misle da se Srbin NIJE VAKCINISAO i da u Melburn stiže sa MEDICINSKIM IZUZEĆEM?

Tenis -

Popularni australijski list "Herald San" otkriva da je najbolji teniser sveta Novak Đoković pronašao "rupu u propisima" koja dozvoljava i nevakcinisanim teniserima da uđu u zemlju bez obaveznog karantina.

Srpski teniser se našao na listi učesnika predstojećeg Australijan opena.

Mesecima se spekulisalo da li će Đoković igrati u Australiji, jer nije želeo da otkrije da li se vakcinisao, a po pravilima koja su na snazi u Melburnu nevakcinisani teniseri ne mogu da nastupaju na turniru. Kako su preneli tamošnji mediji, svi teniseri koji se nalaze na spisku prijavljenih su ili vakcinisani ili imaju pravo na izuzetak.

List "Herald San" iz Melburna tvrdi da je upravo Novak uz podršku organizatora turnira iskoristio pravo na izuzetak.

"Đoković ima osnova da se prijavi za izuzeće. Podrazumeva se da će prvog tenisera sveta u tome podržati Tenis Australija, koja želi da najjači adut turnira dođe u Melburn, gde bi imao priliku da ispiše istoriju kao prvi igrač koji će osvojiti 21 grend slem titulu", navodi se u tekstu lista Herald San.

Tenis Australija je demantovala da će podržati bilo kog tenisera u traženju izuzeća.

"Svaki zahtev za izuzeće mora da prati stroge vladine smernice, zasnovane na kliničkim preporukama državnog savetodavnog tela za imunizaciju (ATAGI). Isti proces važi za tenisere kao i za svakog drugog putnika koji dolazi u Australiju. Svako nagađanje da Tenis Australija traži ’rupe’ u ovom procesu je naprosto neistinito", rekao je za ovaj list portparol Tenis Australije.

Novak Đoković, Australijan open
foto: Profimedia

Kurir sport/Mozzart

Bonus video:

00:39

JELENA ĐOKOVIĆ IGRALA TENIS NA KOSOVU: Noletova supruga ODUŠEVILA decu, pa pokazala kako se snalazi i u OVOM sportu! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track