PRVI INTERVJU KINESKE TENISERKE KOJA JE NESTALA! Zbog nje je i Đoković bio šokiran: Evo šta ona kaže VIDEO
Foto: Printskrin

Peng govorila o svom nestanku

PRVI INTERVJU KINESKE TENISERKE KOJA JE NESTALA! Zbog nje je i Đoković bio šokiran: Evo šta ona kaže VIDEO

Tenis -

Početkom novembra svet je potresla vest da je kineska teniserka Šuai Peng nestala.

Ona je 2. novembra na kineskoj društvenoj mreži "Veibo" objavila da ju je zlostavljao bivši vicepremijer Kine Džang Gaoli, a potom je uputila i pismo svetskog teniskoj federaciji. Objava je ubrzo izbrisana, njeni nalozi ugašeni, a reč "tenis" je postala zabranjena na toj mreži.

Tridesetpetogodišnja Kineskinja je u objavi otkrila da ju je Gaoli napao pre više od deset godina, dok je bio član Komiteta Komunističke partije Kine u Tjanđinu, i da se dugo nisu videli ni čuli. Međutim, kada se Gaoli penzionisao pre tri godine, pozvao je Peng u svoj dom, na partiju tenisa sa njegovom ženom i večeru.

Kineskinja je zatim tvrdila da ju je tog dana Peng primorao na seksualni odnos, kao i da je zbog toga pristala da bude njegova ljubavnica, sve do nedavno. Ona je zatim dodala da nema dokaze za pomenute tvrdnje, jer se, pored ostalog, Gaoli plašio da Peng snima njihova viđanja.

U međuvremenu su se pojavili snimci na kojima se vidi da je teniserka živa i zdrava, ali su svi odmah posumnjali da se iza njenog nestanka krije ozbiljnija priča.

Na njen nestanak je reagovao i Novak Đoković, koji je rekao da je šokiran tom informacijom.

Peng skoro mesec ipo dana nije viđena u javnosti, sve do nedelje kada ju je na aerodromu zapazila jedna novinarka.

Ćingćing Čen, videvši teniserku, odmah je prišla i pokušala da sazna šta se zaista desilo.

Dobila je kratak odgovor: "Ovo je uznemirujuće".

Najpre je novinarka objasnila kako su mnogi zabrinuti za njenu bezbednost i pitala je da li je slobodna da se kreće kuda želi. Iako je do tog momenta čula novinarku tražila je da se pitanje ponovi.

"Zašto bi neko motrio na mene, oduvek sam bila slobodna", rekla je zbunjeno Šuai Peng.

Novinarka je potom objasnila da se takva pretpostavka pojavila zbog njene objave na mreži „Veibo“ kada je optužila bivšeg zvaničnika. Pažljivo je teniserka slušala, ali ponovo nije razumela novinarku koja je morala da ponovi rečeno. Kada je upitala da li je ona poslala mejl na adresu predsednika VTA organizacije gde demantuje navode koje je objavila, teniserka je sve dodatno zabrinula odogovorom.

"Najpre hoću da razjasnim veoma važnu stvar. Ja nikada nisam rekla ili napisala da sam zlostavljana. Želim da se to u potpunosti razjasni. Moj post se u potpunosti tiče problema u mom privatnom životu", rekla je Šuai Peng.

Povodom mejla koji je stigao na adresu VTA, Kineskinja je rekla da ga je sama, svojom voljom napisala i poslala. Novinarka je za kraj razgovora teniserku upitala da li se u Pekingu viđa sa prijateljima, izlazi iz kuće, ali Šuai Peng rekla je da je odgovorila na dovoljan broj pitanje i time još više dodatno zabrinula sve one koji su se raspitivali za njenu bezbednost.

VTA je, inače, doneo odluku da suspenduje sve turnire u Kini zbog slučaja teniserke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track