DOMINIK TIM OTKAZAO UČEŠĆE NA AUSTRALIJAN OPENU: Austrijanac zbog povrede odustao od prvog Grend Slema u sezoni (FOTO)
Foto: Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN

DOMINIK TIM OTKAZAO UČEŠĆE NA AUSTRALIJAN OPENU: Austrijanac zbog povrede odustao od prvog Grend Slema u sezoni (FOTO)

Tenis -

Austrijski teniser Dominik Tim otkazao je učešće na Australijan openu.

Razlog odustajanja od prvog Grend Slema u sezoni je povreda sa kojom se bori več neko vreme i zbog koje je takođe otkazao učešće na ATP Kupu.

Sada se oglasio novim saopštenjem kojim je rastužio svoje navijače.

"Pozdrav svima! Kao što znate, vratio sam se u Austriju da se oporavljam posle teških treninga u Dubaiju, sada se osećam dobro, ručni zglob je u optimalnim uslovima i treniram normalno sa veoma dobrim intenzitetom.

Posle kraćih odmora, moj tim i ja smo sve uzeli u obzir i razmatranje, odlučili smo da napravimo neke promene u inicijalnom rasporedu turnira.

Dominik Tim
foto: EPA

Počeću sezonu u Južnoj Americi na Kordoba Openu u Argentini, krajem januara, pa neću igrati na Australijan openu, neću igrati u Melburnu koji volim i za koji me vežu sjajna sećanja za divnu publiku. Nedostajaće mi navijači iz Australija, ali vraćam se 2023.

Verujemo da je ovo prava odluka da bih mogao da se vratim na pravi način takmičenju. Ostaću u Austriji još nekoliko dana, onda krećem sa treninzima na otvorenom i spremam se za prvi događaj sezone. Koristim ovu priliku da svima poželim srećnu i uspešnu Novu godinu", napisao je Dominik Tim.

Podsetimo, Dominik Tim je finalista Australijan opena iz 2020. godine.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track