NOVAKU NAJVEĆE ŠANSE ZA TRON U MELBURNU: Kladionice podgrejale priče da će Nole učestvovati na Australijan openu (FOTO)
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Preokret

NOVAKU NAJVEĆE ŠANSE ZA TRON U MELBURNU: Kladionice podgrejale priče da će Nole učestvovati na Australijan openu (FOTO)

Tenis -

Svetski broj jedan bi mogao da zaigra na oba velika takmičenja - na ATP kupu (01. - 09.januar) i na prvom grend slemu sezone ako je verovati planetarno popularnoj kladionici, po kojoj je Novak prvi favorit u Melburnu

Kada je reč o najboljem teniseru današnjice, Novaku Đokoviću, prethodni period bio je prilično buran za njega.

Mesecima se spekuliše da li će Srbin zaigrati na prvom grend slemu u teniskoj sezoni na Australijan Openu (17. - 30.januar).

Organizatori turnira postavili su uslov obavezne vakcinacije, a poznato je da Novak nije želeo da otkriva svoj status imunizacije smatrajući to ličnom stvari.

Već su mnogi otpisali Noleta kao učesnika u Melburnu, s obzirom da se turnir bliži, a on se ne izjašnjava po tom pitanju da li će učestvovati ili ne, odnosno da li se vakcinisao.

Novak Đoković, Australijan open
foto: Profimedia

Međutim, totalni preokret je nastao kada je možda i najpoznatija svetska kladionica objavila kvote za predstojeći Australijan Open. A na prvom mestu, Novak Đoković sa kvotom 2.20 da će osvojiti titulu u Melburnu, i to bi mu bila jubilarna deseta!

Australijan Open
foto: Printscreen / Bet365

Ova informacija i te kako je obradovala Novakove navijače, s obzirom da su do skoro svi svetski mediji spekulisali o Đokovićevom neigranju u Melburnu.

Poznato je da kladionice gotovo nikada ne greše kada su objave kvota u pitanju, pa bi ovo moglo da znači i da ćemo gledati teniskog prvaka na Australijan Openu!

Drugi favorit prema ovoj britanskoj kladionici je Rus, Danil Medvedev, sa kvotom 3.25 koga je Novak pobedio sa 3:0 u prošlogodišnjem izdanju melburnškog slema.

Ko zna, možda Novak zaista i zaigra u Australiji i osvoji rekordni 21. slem i tako uđe u tenisku besmrtnost kao najbolji ikada.

Prvih top 10 favorita za titulu

1. Novak Đoković (Srbija) 2.20

2. Danil Medvedev (Rusija) 3.25

3. Aleksander Zverev (Nemačka) 4.00

4. Rafael Nadal (Španija) 13.00

5. Stefanos Cicipas (Grčka) 13.00

6. Janik Siner (Italija) 17.00

7. Andrej Rubljov (Rusija) 34.00

8. Karlos Alkaraz (Španija) 34.00

9. Denis Šapovalov (Kanada) 41.00

10. Mateo Beretini (Italija) 41.00

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track