DOKAZ DA JE NOVAK NAJBOLJI IKADA! Đoković SVUDA ŠIJE Federera i Nadala: Brojke sve govore, Rodžer i Rafa ni blizu Srbina!
Foto: Profimedia, Printscreen

statistika

DOKAZ DA JE NOVAK NAJBOLJI IKADA! Đoković SVUDA ŠIJE Federera i Nadala: Brojke sve govore, Rodžer i Rafa ni blizu Srbina!

Tenis -

Prvi reket sveta Novak Đoković ove sedmice je započeo svoju 353. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Novak je već davno pretekao Rodžera Federera, koji je ostao na 310 nedelja, a svake sedmice je i sve je bliži i bliži apsolutnom teniskom rekordu i stizanju Štefi Graf, koja je provela 377 nedelja na prvom mestu!

Jedan od ključnih turnira za rušenje tog rekorda mogao bi da bude Australijan open, za koji je Đoković prijavljen, ali i dalje postoje spekulacije da li će igrati, zbog aktuelne epidemiološke situacije i pitanja da li je vakcinisan ili ne.

Đoković je godinu završio na prvom mestu sa 2.900 bodova prednosti u odnosu na Danila Medvedeva, pa je siguran što se tiče ostanka na prvom mestu čak i u slučaju da ne nastupi u Melburnu.

Ipak, eventualna titula “zacementirala” bi ga na prvom mestu najverovatnije do leta, samim tim srušio bi i rekord Štefi Graf , kao i onaj najvažniji po broju Grend slem titula i izdvojio bi se u odnosu na najveće rivale, Rafaela Nadala i Rodžera Federear u trci za zvanje najboljeg tenisera svih vremena.

Novak Đoković
foto: Printskrin Twitter

Novak je već sada vlasnik gotovo svih najvažnijih rekorda, a sada se pojavila i tabela sa uporednom statistikom trojice najvećih tenisera ikada, zaključno sa 3. januarom 2022. godine, kada će zvanično početi nova sezona.

Pored broja Grend slem titula, gde su Đoković, Federer i Nadal izjednačeni sa po 20, Novak jedino po osvojenim završnim Mastersima nije najbolji, jer Federer ima jednu titlu više. Đoković ih ima pet, a Federer šest.

U svim ostalim važnim statističkim parametrima Novak je bolji od rivala, što se vidi i po zelenoj boji, koja je za najboljeg.

Federer i Nadal su generalno izjednačeni, ali Federer za nijansu ima bolju statistiku, jer ima tri zelene kolone, dok ih Nadal ima dve, a Španac ima i jednu narandžastu kolonu više, koja je namenjena za treće mesto.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track