SRBIJA IZGUBILA OD ČILEA: Srpski dubl bez rešenja za Čileance! Filip doneo poen, Duci predao meč zbog povrede
Foto: AP

ATP KUP

SRBIJA IZGUBILA OD ČILEA: Srpski dubl bez rešenja za Čileance! Filip doneo poen, Duci predao meč zbog povrede

Tenis -

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je od Čilea u drugom meču na ATP Kupu.

Pobednika je odlučio dubl meč u kom su Nikola Ćaćić i Matej Sabanov u super taj-brejku poraženi od Tomasa Barijosa i Alehandra Tabila rezultatom 6:4, 3:6, 10:7.

Prvo je Filip Krajinović u dramatičnom meču bio bolji od Tabila, a potom je Dušan Lajović morao da preda meč Kristijanu Garinu u trećem setu zbog jakih bolova.

Srpski dubl je morao da juri set zaostatka pošto su Čileanci ozbiljno ušli u meč, međutim uspeo je da se vrati srpski par, što nažalost nije bilo dovoljno.

A za plasman u polufinale, Srbija mora da pobedi Španiju maksimalnim rezultatom i da pri tome ne izgubi više od jednog seta, što se čini kao nemoguća misija.

ČILE IZJEDNAČIO PROTIV SRBIJE

Teniska reprezentacija Čilea izjednačila je danas na 1:1 protiv Srbije u drugom kolu Grupe A ATP kupa u Sidneju, pošto je Dušan Lajović predao meč Kristijanu Garinu pri rezultatu 6:4, 4:6, 0:3.

Meč između Garina i Lajovića, 17. i 33. tenisera sveta trajao je dva sata i 16 minuta. Samo u petom gemu prvog seta na servis Lajovića nije bilo brejk lopti. Od tog gema i vođstva 3:2 za srpskog igrača, usledilo je pet uzastopnih brejkova na obe strane.

Srpski igrač je ukupno imao 11 brejk lopti i uspeo je da iskoristi četiri, dok je od 10 brejk lopti Čileanac iskoristio tri. U drugom setu vidjen je samo jedan brejk, a Garin je do ključne prednosti došao u devetom gemu.

Krajem drugog dela igre Lajović je imao probleme sa bolovima u nogama, koji su se nastavili, a zbog toga je bio primoran da preda meč pri rezultatu 0:3 u trećem setu.

Dušan Lajović
foto: AP

SRBIJA POVELA PROTIV ČILEA

Srpski teniser Filip Krajinović slavio je nad Alehandrom Tabilom sa 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

U prvih šest gemova meča između Krajinovića i Tabila nismo videli nijednu šansu za brejk, da bi Srbin u 7. gemu oduzeo servis rivalu i zatim poveo i sa 5:3. Čileanac je bez problema uzeo gem na svoj servis, ali na Krajinovićev ništa nije mogao. Srpski as je iskoristio svoju prvu set loptu i poveo sa 1:0.

Drugi set je sjajno počeo Filip, brejkom, pa je poveo sa 2:0. Ali, onda je stao, Čileanac je vezao dva brejka i stigao do prednsoti od 4:2, pa je drugu set loptu iskoristio, došao do seta (6:4) i izjednačenja u meču.

U trećem setu Krajinović je zaređao čak pet poena pa je na promeni strana Srbin imao vođstvo 4:2, a zatim je bilo i 6:2. Tri meč lopte Filip nije iskoristio i Tabilo je tako smanjio na 6:5. Ipak sledeći poen dobija Krajinović uz veliku podršku mreže i tako je dobio taj brejk 7:5.

Filip Krajinović
foto: AP

Teniseri Srbije nastavljaju pohod na ATP Kup. U prvom kolu grupne faze slavili su nad selekcijom Norveške, a sada je na redu duel protiv Čilea.

Protiv Čilea, prvi će na teren Filip Krajinović, koji će igrati protiv Alehandra Tabila, 139. igrača na ATP rang-listi.

Posle njih, uslediće duel Dušana Lajovića i Kristijana Garina, dok će susret dve reprezentacije završiti meč dublova.

U polufinale takmičenja plasiraće se samo prvoplasirane ekipe iz četiri grupe.

Najbolji teniser sveta i prva zvezda naše selekcije Novak Đoković pred start ovog takmičenja otkazao je učešće.

(Kurir sport)

Bonus video:

00:11

KARACEV SE OGLASIO PRE DOLASKA NA MEGDAN NOVAKU: Jedan od najboljih igrača ATP tura u 2021. se raduje dolasku na Serbia Open VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track