POBEDA ZA KRAJ: Srbija ostala bez polufinala, jedini poen protiv silne Španije doneo dubl
Foto: EPA

atp kup

POBEDA ZA KRAJ: Srbija ostala bez polufinala, jedini poen protiv silne Španije doneo dubl

Tenis -

Teniska reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u polufinale ATP kupa pošto je u poslednjem meču grupne faze poražena od Španije.

POBEDA ZA KRAJ

Jedini poen u duelu sa Špancima Srbiji je doneo dubl meč.

Nikola Ćaćić i Matej Sabanov su pobedili Alberta Ramosa-Vinjolasa i Pedra Martineza rezultatom u tri seta rezultatom 6:3, 6:7, 10:5.

Sabanov je tako ostvario prvu pobedu u reprezentaciji Srbije, gde je sa bratom Ivanom stigao iz hrvatske.

Nažalost, taj trijumf nije dovoljan za plasman u polufinale, pošto je Srbiji protiv Španije bila potrebna pobeda sa maksimalnih 3:0.

TEŽAK PORAZ LAJOVIĆA

Pitanje je da li je Dušan Lajović bio u potpunosti spreman za megdan sa iskusnim Batistom Agutom. U svakom slučaju srpski teniser je prilično lako izgubio u dva seta rezultatom 6:1, 6:4.

Dok je u prvom setu sve bilo jasno, u drugom smo videli znatno veću borbu, ipak, Lajović u šestom gemu nije iskoristio dve brejk lopte, a potom je Španac odmah uspeo da učini što njegov protivnik nije.

Poveo je Agut rezultatom 4:3 i potom održao prednost do kraja seta, odnosno meča.

PORAZ KRAJINOVIĆA, SRBIJA OSTALA BEZ ŠANSI ZA POLUFINALE

Nažalost, Filip Krajinović je u prvom meču izgubio od Pabla Karenja Buste rezultatom 6:3, 6:4.

S obzirom na to da je Srbiji za plasman u polufinale trebao maksimalan učinak u tri meča protiv Španaca, naši teniseri u grupnoj fazi završavaju takmičenje.

Vratio se Filip u prvom setu posle ispuštenog brejka. Španac je imao 3:1, ali je Somborac došao do izjednačenja. Nažalost, to je sve što je uradio u prvom periodu igre koji je lako pripao Špancu.

U drugom setu je Karenjo-Busta ponovo rano došao do brejka, samo što je ovog puta do kraja držao prednost i zasluženo trijumfovao.

Uoči mečeva:

Situacija uopšte nije jednostavna, s obzirom na to da naši teniseri nemaju puno opcija kada pričamo o šansama za plasman u polufinale.

Potrebno je da Srbija pobedi Španiju u sva tri meča, a da pritom ne izgubi više od jednog seta.

Prvi će na teren Filip Krajinović (42.) i Pablo Karenjo Busta (20.), a nakon njih bi na teren u Sidneju trebalo da izađu Dušan Lajović (33.) i Roberto Bautista Agut (19.).

A, ukoliko Krajinović i Lajović ostvare velike pobede, uzdaćemo se u meč dubla za koji su prijavljeni Nikola Ćaćić i Matej Sabanov za Srbiju, a Alehandro Davidovič Fokina i Pedro Martinez za Španiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track