SKANDAL BEZ PRESEDANA! Nekoliko tenisera imalo ISTU dokumentaciju kao Novak, a igraće na AO! Razotkrivena ZAVERA protiv Đokovića
Foto: EPA

neverovatno

SKANDAL BEZ PRESEDANA! Nekoliko tenisera imalo ISTU dokumentaciju kao Novak, a igraće na AO! Razotkrivena ZAVERA protiv Đokovića

Tenis -

Prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću nije dozvoljen ulazak u Australiju zbog problema sa vizom.

Federalna carinska služba kontaktirala je vladu države Viktorija, čiji je glavni grad Melburn, nakon što je ustanovljeno da je Đokovićev tim podneo zahtev za pogrešnu vrstu vize. Đoković je čitav dan proveo u izolaciji na aerodromu čekajući odluku australijskih vlasti.

Đoković će morati da napusti Australiju u toku dana, ali njegovi advokati pokušavaju da ospore odluku, javljaju australijski mediji.

Novak Đoković
foto: EPA

Ipak, ono što je zanimljivo jeste činjenica da svi ostali teniseri koji su tražili medicinsko izuzeće igraće na Australijan openu. Svi koji su tražili medicinsko izuzeće, uključujući Novaka Đokovića, prošli su kroz isti proces. Svima je odobrena viza i igraće na Australijan openu – osim srpskom teniseru.

Nekadašnji najbolji teniser sveta Pol Meknami oglasio se na Tviteru i otkrio da je samo Đokoviću odobrena viza i onda poništena, a da su ostali teniseri sa tom istom vizom i izuzećem ušli u Australiju.

Izvori iz Australijan opena rekli su agenciji Rojters da su pre Đokovića trojica tenisera sa medicinskim izuzećem ušla u Australiju i da će igrati na prvom Grend slemu u sezoni. Imali su istu dokumentaciju – oni su ušli, Đoković nije.

Neviđen skndal, bez presedana!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track