00:40

Srđan Đoković se obratio okupljenima ispred Skupštine: Evo šta je rekao Novakov otac

bez dlake na jeziku

BESNI SRĐAN ĐOKOVIĆ SE OBRATIO OKUPLJENIMA ISPRED SKUPŠTINE: Poslušajte šta je Novakov otac poručio Australijancima! VIDEO

Tenis -

Oko stotinak gradjana okupilo se danas ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu kako bi, na poziv oca srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđana pružili podršku najboljem svetskom teniseru zbog tretmana koji je doživeo pri pokušaju ulaska u Australiju.

Okupljeni gradjani nosili su zastave Srbije a jedan od njih i transparent sa natpisom "Ne postoji granica koju ti ne možeš da predješ".

Učesnici skupa skandirali su protiv vakcinacije protiv korona virusa a medju okupljenima je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji.

Okupljenima se obratio Srđan Đoković koji je rekao da australijske vlasti žele Novaka "na kolenima".

1 / 30 Foto: Zorana Jevtić

On je rekao da su Srbi deo slobodarskog sveta i da ne mogu više da budu zatočenici kao i da je uz Novaka Đokovića "ceo Balkan i ceo Bliski Istok".

"Nole je srce Srbije", rekao je Srđan Đoković i pozvao gradjane da se okupljaju na istom mestu i narednih dana, odnosno dok australijski sud ne donese konačnu odluku o statusu Novaka Djokovića.

Okupljeni su uzvikivali "Nole, Nole", "Drži se, Nole" i "Ne damo Novaka", a na pominjanje prezimena australijskog premijera Skota Morisona, zviždali su i vikali "Skot".

Novakova porodica napustila je skup nakon pola sata, a za njima je otišla i većina okupljenih.

Novak Đoković se nalazi u hotelskom karantinu nakom što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju, gde je trebalo da brani titulu na Australijan openu, koji počinje 17. januara.

On je dobio medicinsko izuzeće da igra na prvom grend slem turniru u sezoni, pošto nije vakcinisan protiv korona virusa, ali mu je po dolaksu u Australiju viza odbijena.

Đoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće dogoditi do ponedeljka, pošto je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.

00:40

Srđan Đoković se obratio okupljenima ispred Skupštine: Evo šta je rekao Novakov otac

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track