LOŠE VESTI ZA ĐOKOVIĆA! Češka teniserka, koja je bila u istom hotelu i iz istog razloga kao Novak, DEPORTOVANA iz Australije!
Foto: Profimedia, EPA/ALESSANDRO DI MARCO

NIJE DOBRO

LOŠE VESTI ZA ĐOKOVIĆA! Češka teniserka, koja je bila u istom hotelu i iz istog razloga kao Novak, DEPORTOVANA iz Australije!

Tenis -

Češka teniserka Renata Voračova napustila je Australiju nakon što joj je ukinuta viza iz zdravstvenih razloga, prenela je danas agencija Frans pres. Ona se danas, kako prenosi AFP, ukrcala na avion iz Melburna.

Čehinja je bila u istoj situaciji kao Đoković - nevakcinisana protiv kovida dobila je izuzeće od antikovid propisa na snazi u zemlji od Australijske federacije da bi mogla da igra na Australijan openu koji počinje 17. januara, pošto je dobila virus krajem prošle godine.

Voračova je u Australiju došla u decembru, čak je odigrala i jedan meč, nakon čega je u četvrtak iznenada privedena i smeštena u hotel u kojem je i Đoković pošto su joj australijske vlasti ukinule vizu baš kao i svetskom broju 1.

Za razliku od Đokovića, ona je odlučila da odustane od učešća na turniru i napusti Australiju.

Ona je u intervjuu za češke listove opisala uslove pritvora.

Renata Voracova
foto: Profimedia

"U sobi sam i ne mogu nigde da idem. Mogu da otvorim prozor samo nekoliko centimetra. Čuvari su svuda, uključujući i ispod mog prozora", rekla je Voračova i dodala "da se oseća kao u zatvoru".

Australijska granična policija je danas saopštila da je još jedna osoba povezana s Australijan openom, kojoj je takodje bila ukinuta viza, "dobrovoljno" napustila zemlju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track