OGLASILA SE SRPSKA CRKVA IZ AUSTRALIJE I POZVALA SVE SRBE DA PIŠU PREMIJERU ZBOG NOVAKA: Ovo je borba za slobodu i dostojanstvo!
Foto: Profimedia

za noleta

OGLASILA SE SRPSKA CRKVA IZ AUSTRALIJE I POZVALA SVE SRBE DA PIŠU PREMIJERU ZBOG NOVAKA: Ovo je borba za slobodu i dostojanstvo!

Tenis -

Nema kraja medijskom ratu u Australiji.

Nakon jučerašnje vesti kako je pravoslavni pop održao Božićnu liturgiju ispred Novakovog hotela jer obezbeđenje nije želelo da ga pusti unutra, danas se oglasila srpska crkva iz Australije i na svoj način pružila podršku Đokoviću.

Mitropolija australijsko-novozelandska oglasila se na Fejsbuku saopštenjem u kom poziva Srbe, ali i Australijance, da upute pismo premijeru Australije u kom traže puštanje Đokovića u tu zemlju.

Novak Đoković, Australija
foto: Profimedia

- Mir Božji - Hristos se rodi! Pozivamo sve verne da pružimo podršku Novaku Đokoviću time što ćemo iskoristiti obrazac koji vam u prilogu dostavljamo, a koji treba da se u vidu elektronskog pisma uputi na adresu Prime Minister. Ova borba nije samo borba protiv nepravedne hajke i stigmatizacije prvog reketa sveta, već borba za slobodu i dostojanstvo čoveka koja je, kao nikada pre, danas ugrožena, a na koju je Novak jasno ukazao zauzimanjem svoga stava - piše u saopštenju.

Novak Đoković, Australija
foto: Profimedia

Na kraju je napisan i obrazac koji je potrebno poslati premijeru Australije.

- Dragi Skote Morisone, ja sam Australijanac i želim da vas obavestim koliko sam zgrožen načinom na koji ste se Vi, i Vaša Vlada poneli prema najboljem teniseru sveta i devetostrukom osvajaču Australijan openu. Tražim da odmah oslobodite Novaka Đokovića i okončate ovaj politički obračun. Ako se ovaj debakl ne okonča ubrzo, možete smatrati da na narednim izborima neću da glasam za Vas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track