Transparent na meču nije dokaz da Australija sabotira Đokovića
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO, Shutterstock, Kurir

natpis imao političku poruku

Transparent na meču nije dokaz da Australija sabotira Đokovića

Tenis -

Dok Novak Đoković u hotelu za migrante čeka ishod žalbe svojih advokata i odluku australijskog suda o tome da li će biti deportovan nazad u Srbiju svetski mediji pomno prate dešavanja u Melburnu.

Svakakog dana dobijamo nove informacije o slučaju "Novak Đoković", a novi video koji se pojavio na društvenim mrežama uneo je u domaće medije manipulativnu tvrdnju da Australija navodno sabotira tenisera, koja je u analizi portala Raskrinkavanje okarakterisana kao manipulisanje činjenicama.

Naime, za vreme jednog meča na čuvenoj Rod Lejver areni u Melburnu, na tribini se pojavilo nekoliko fanova Novaka Đokovića koji su transparentima i zastavama želeli da pruže podršku svetskom broju jedan. Međutim, transparent sadržao je političku poruku, a to je strogo zabranjeno.

- Novak Đoković je talac komunističke države Dana Endrijusa (premijer savezne australske države Victorije - prim. autora) - glasila je poruka na transparentu.

Dakle, uklonjeni transparent sadržao je jasnu političku poruku i nije zabranjen jer je na njemu bilo ispisano ime Novaka Đokovića, već iz razloga što su poltičke poruke zabranjene na tribinama Australijan opena.

Napomena: Deo teksta je promenjen, pošto je prvobitno glasio da su na transparentima bile poruke podrške Novaku Đokoviću, pa da je navodno to zasmetalo organima u Australiji.

Naslov teksta je promenjen pošto je lažna informacija da je Australija zabranila Novakova obeležja i transparente podrške, već je to učinjeno zbog političke pozadine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track