KONAČNO! POLITIČAR IZ AUSTRALIJE DIGAO GLAS: Ovo je velika sramota, NOVAČE IZVINI, Srbi izvinite!
Foto: EPA/Rungroj Yongrit, Printscreen

svaka čast

KONAČNO! POLITIČAR IZ AUSTRALIJE DIGAO GLAS: Ovo je velika sramota, NOVAČE IZVINI, Srbi izvinite!

Tenis -

Parlamentarac iz južnog Sidneja obratio se naciji preko Jutjuba, jer nijedan medij koji kontroliše vlast koja je uhapsila Đokovića nije htela da prenese njegovu izjavu

Polako se diže Australija. Zatočeništvo Novaka Đokovića u pritvoru za migrante bez osnovih uslova za život duboko je podelilo tu zemlju.

Krejg Keli
foto: Printskrin / You Tube

Iako vlast kontroliše medije i spinuje vesti, postoje i političari koji imaju drugačije mišljenje od premijera Australije Skota Morisona, ministarke unutrašnjih poslova Karen Endrjuz ili premijera savezne države Viktorija Danijela Endrjuza. Takav je Krejg Keli, poslanik irskog porekla u parlamentu Australije, predstavnik okruga Hjuz, južnog Sidneja.

Novak Đoković, Australija, Australian open
foto: Shutterstock, EPA/Alessandro Di Marco

Krejg Keli uputio je javno izvinjenje Novaku Đokoviću za golgotu koju prolazi od ulaska u Australiju pre četiri dana. On je snimio video poruku koja se pojavila na Jutjubu i koja od jutros ima više od 17.000 pregleda.

- Izvinjavam se Novaku Đokoviću za postupanje prema njemu od strane Vlade države Viktorije i Vlade Australije. Pozivam ih - Izvinite se najboljem teniseru na svetu Novaku Đokoviću. Ovo što se desilo je sramota za našu zemlju i naciju. To je čista lokalna politika i krivica premijera države Viktorije Danijela Endrjuza i predsednika vlade Australije Skota Morisona- rekao je Krejg Keli u svom obraćanju preko Jutjuba i dodao:

Novak Đoković
foto: EPA

- Obojica su odgovorni za ovu odvratnu sramotu koju su izazvali. Oni ne prate nauku, ne ispituju dokaze, već se samo igraju politike. Osramotili su našu naciju u međunarodnoj politici. Australijski političari ne govore istinu, odbijaju da kažu istinu! Izvinjavam se Novaku Đokoviću u ime Australijanaca i parlamenta Australije! Izvinjavam se srpskom narodu! Ovo je sramota!

Kurir sport

Bonus video:

05:56

Novak Đoković je najpoznatiji vernik među poznatima, a ovo su stvari koje nismo znali o njemu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track