BRITANSKI POLITIČAR GOST PORODICE ĐOKOVIĆ: Prljavu taktiku sprovodili su nad Novakom! Verujem u slobodu izbora!
Foto: EPA / Oliver Hoslet

Britanac uz Noleta

BRITANSKI POLITIČAR GOST PORODICE ĐOKOVIĆ: Prljavu taktiku sprovodili su nad Novakom! Verujem u slobodu izbora!

Tenis -

Najdžel Faraž boravi u Beogradu kao gost porodice Đoković

Britanski političar i zagovornik Bregzita Najdžel Faraž objavio je na Tviteru da trenutno boravi u Beogradu kao gost porodice Novaka Đokovića i pozdravio odluku australijskog suda o ukidanju odluke da se najboljem teniseru sveta oduzme viza kao "prvu veliku pobedu nad velikom zemljom".

Faraž je u video-snimku na Tviteru, napravljenim ispred Skupštine Srbije, napomenuo da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da poništi odluku suda.

- Proizvoljna moć je iznad vladavine prava - ocenio je Faraž.

Britanac veruje da se to neće desiti, ali ističe da su Đokovića maltretirali govoreći mu: "Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine. Prljava taktika, stvarno".

Najdžel Faraž
foto: Printscreen / Telegraf

Premijer Skot Morison je rekao da su pravila pravila, dodao je Faraž, i ukazao da je i sudija takođe rekao da su pravila pravila, ali da ih je Novak ispunio prilikom ulaska u Australiju.

Odluku australijskog suda ocenio je kao "prvu veliku pobedu" protiv velike države čija je moć narasla u protekle dve godine otkako je pandemija počela.

-Verujem u slobodu izbora - poručio je Faraž i dodao da Novaku drži palčeve i da se nada da će odluka suda ostati na snazi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track