BRITANCI NUDILI 10 MILIONA ZA NOVAKA! "Ludi" Srđan izgovorio OVE reči i ostavio ih u ŠOKU!
Foto: AP/Frank Franklin, Nemanja Nikolić

PATRIOTA

BRITANCI NUDILI 10 MILIONA ZA NOVAKA! "Ludi" Srđan izgovorio OVE reči i ostavio ih u ŠOKU!

Tenis -

Velika pobeda najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u Melburnu odjeknula je širom sveta.

Čitava Srbija je danima s nestrpljenjem čekala suđenje Novaku Đokoviću, koje je na kraju trajalo čitavu noć i završeno je pobedom Novaka, nakon što ga je sudija Entoni Keli oslobodio.

Zanimljivu priču neposredno pre samog suđenja objavio je srpski biznismen Milija Milosavljević inače vlasnik kompanije Ktitor, koja se odvila negde oko Novakovog punoletstva.

Poznato je da su Novak i njegova porodica imali veliki problem na početku karijere, jer nisu imali sredstava da on kvalitetno trenira. Njegov otac je dao sve što je imao, kako je sam pričao jednom prilikom, u jednom momentu je bacio na sto 10 maraka i rekao "ovo je sve što imamo".

Srđan Đoković, Novak Đoković, Konferencija
foto: Uroš Arsić/Mondo

Srđan je bio prinuđen da i od zelenaša pozajmljuje novac i uspevao je nekako da "skrpi kraj sa krajem", dok se Novak nije razvio kao teniser.

Britanci su na vreme prepoznali vanserijski talenat i želeli su bukvalno "da kupe" Novaka. Nudili su mu 10 miliona funti na ruke, plus po milion godišnje, da dobije njihov pasoš i da igra pod njihovom zastavom.

Iako je ta opcija delovala primamljivo, jer na jednoj strani imaš novac i sve moguće najbolje uslove, a na drugoj ništa "sem" ljubavi i pripadnosti svojoj zemlji.

Milija je otkrio da je upravo Srđan Đoković bio taj koji je sprečio da Novak počne da brani boje Britanaca.

- Ja, prijatelj kuće Đokovića. Negde oko Novakovog punoletstva, Engleska ETA vrbuje Novaka da za 10 miliona funti na ruke, plus svake godine po jedan milion funti za stručno usavršavanje da nastupa pod Engleskom zastavom. "Ludi Srđan", tada bez kinte ustaje i poručuje: "Moj sin je Srbin, igraće samo za našu Srbiju!" - otkrio je vlasnik Ktitora i prijatelj porodice Đoković.

Kurir sport

:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track